Η McLaren παραδέχεται ότι σχεδιάζει το δικό της DDRS

Σχετικά άρθρα

Ξέρουμε ότι το DDRS (Double DRS) θ’ απαγορευτεί για το 2013, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ομάδες που δεν έχουν το σύστημα δε θα προσπαθήσουν να ενσωματώσουν το σύστημα στα μονοθέσιά τους. Στο Γερμανικό Grand Prix, η Lotus δοκίμασε κάτι αντίστοιχο, αν και λίγο διαφορετικό από αυτό της Mercedes, και αναμένεται να το δοκιμάσει ξανά, στο Spa.

Τώρα, ο Sam Michael, Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, αποκάλυψε πως το DDRS ήταν εδώ και αρκετούς μήνες στα σχέδια τους, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το δούμε κάπου μέσα στη σεζόν, δίχως να γνωρίζει πότε.

Δεν είναι σαν της Lotus, αλλά έχουμε ένα σύστημα όπως αυτό. Όσο για τις πιθανότητες να το φέρουμε στην πίστα, δεν ξέρω ακόμα. Θα εξετάσουμε όλα τα προγράμματα, και θα δούμε αν είναι εφικτό, καθώς θέλει δουλειά και μπορεί να σε αποσπάσει από τις φυσιολογικές αναβαθμίσεις. Επομένως, είναι αρκετά δύσκολο να το κάνουμε να δουλέψει σωστά, όπως το έκανε η Lotus.

Αλλά, όπως και οτιδήποτε στο pit lane, αν δούμε μια ιδέα, τότε τα παιδιά την εξετάζουν, την αναλύουν και, αν αποφασίσουν ότι θα δώσει κέδρος στην ομάδα, θα το κάνουν.

Ο Michael αναφέρθηκε και στο κόστος τού συστήματος, τ’ οποίο δεν είναι μικρό.

Υπάρχει, πιθανόν, ένα θέμα με το ποσό των χρημάτων που πρέπει να ξοδέψουμε. Όσο για τη Lotus, είναι ήδη πολύ γρήγορη, και, αν έχουν κι αυτό το σύστημα, θα γίνουν ακόμα πιο γρήγοροι.


[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...