Το BBC ίσως πληρώσει πρόστιμο για κάθε video που έχει ανεβάσει στο YouTube

Σχετικά άρθρα

Τα πράγματα περί πνευματικών δικαιωμάτων στα video που ανεβαίνουν στο YouTube γίνονται όλο και πιο θολά. Η ATVOD (Authority for Television on Demand) στην Αγγλία είναι μια ανεξάρτητη Βρετανική ρυθμιστική αρχή η οποία επιβλέπει τις on-demand υπηρεσίες των τηλεοπτικών καναλιών, μαζεύοντας από αυτά ετήσιες συνδρομές. Εκτός από τα δικά τους web TV, η ATVOD ελέγχει πλέον και τα επίσημα κανάλια των καναλιών και το BBC φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Το BBC ανεβάζει στο YouTube αποσπάσματα του Top Gear αλλά και εκπομπών φαγητού. Τα video είναι διάρκειας μικρότερης των 10 λεπτών, και έτσι η ATVOD δεν μπορεί να απαιτήσει χρήματα από αυτά. Ωστόσο, πολλές φορές το BBC ανεβάζει σε μέρη τα επεισόδια (Part1, Part2 κτλ) και έτσι η αρχή πάτησε πάνω σε αυτό και ζητά £2.900 (€3.500) για κάθε κανάλι του BBC στο Youtube. Το BBC αναφέρει ότι τα video που ανεβαίνουν στο YouTube απευθύνονται σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά θέλουν να δουν ένα μικρό απόσπασμα μιας εκπομπής και έτσι αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο. Και επειδή κανείς δεν δείχνει να βάζει νερό στο κρασί του, το θέμα θα λυθεί στα βρετανικά δικαστήρια.

[Πηγή: The Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...