Είμαι στο παιχνίδι του τίτλου, λέει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Στο φετινό πρωτάθλημα, κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τη θέση του στην τελική βαθμολογία. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο τεράστιος ανταγωνισμός, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές ανακατατάξεις στη βαθμολογίας, ακόμα και στις πρώτες θέσεις. Λόγω της κατάστασης αυτής, ένας οδηγός μπορεί να διευρύνει τη βαθμολογική του διαφορά, ή να πλησιάσει τον πρωτοπόρο, καθώς οι υπόλοιπο κορυφαίοι συνδυασμοί είναι πολύ πιθανό να “κλέψουν” βαθμούς από τον ή τους αντιπάλους του. Βέβαια, το ποιο από τα δύο αφορά έναν οδηγό, εξαρτάται από τη βαθμολογική του θέση.

Για ν’ αφήσω τις γενικότητες, ο Lewis Hamilton επισημαίνει πως μπορεί να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, παρά τους 47 βαθμούς που τον χωρίζουν από τον Fernando Alonso.

Λαμβάνοντας υπόψη το απρόβλεπτο του αθλήματος, νομίζω ότι είναι ακόμα δύσκολο να προβλέψουμε ποιος θα κερδίσει το επόμενο Grand Prix, αλλά πιστεύω ότι οι επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν μια πολύ πιο καθαρή ιδέα για τι θα γίνει στο πρωτάθλημα.

Θα είναι ένα εξαιρετικά σκληρό, τακτικό κι ενδιαφέρον τέλος της σεζόν. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ομάδα που να έχει το καθαρό πλεονέκτημα, παρόλο που όλοι πιέζουμε σκληρά, για να πιάσουμε τον Fernando στο πρωτάθλημα οδηγών, συνεπώς όλα μπορούν να συμβούν. Η νίκη στην Ουγγαρία μού έδωσε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στους τελευταίους 9 αγώνες και να έχουμε μια πραγματική ευκαιρία, για να κατακτήσουμε και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Για να μπορέσει ο Hamilton να γίνει δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα πρέπει να έχει τη βοήθεια της ομάδας του. Ο Βρετανός είναι ένας οδηγός που μπορεί να πάρει το 101% από ένα μονοθέσιο και μπορεί να κερδίσει δίχως να έχει το καλύτερο μονοθέσιο (το έχει παραδεχθεί και ο Alonso), αλλά, όταν τουλάχιστον 4 ομάδες και 8 οδηγοί διεκδικούν θέσεις στο βάθρο, θα πρέπει να έχεις ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, για να τερματίσεις μπροστά απ’ αυτούς. Αυτά, βέβαια, ισχύουν και για τους υπόλοιπους κορυφαίους συνδυασμούς.

[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...