Alonso: Ο Hamilton είναι ο μοναδικός οδηγός που μπορεί να πάρει πρωτάθλημα χωρίς να έχει το καλύτερο μονοθέσιο!

Σχετικά άρθρα

Φέτος, όχι μόνο δεν είναι η χρονιά του, αλλά είναι και η χειρότερη του στη Formula 1. Όλοι το ξέρουν, όλοι το λένε και το παραδέχεται ακόμα και ο ίδιος. Ωστόσο, το οδηγικό του ταλέντο, οι ικανότητές του και η ταχύτητά του δεν έχουν φύγει από πάνω του. Ο λόγος, φυσικά, για τον Lewis Hamilton, η απόδοση και οι κινήσεις του οποίου έχουν σχολιαστεί από πολλούς, κυρίως αρνητικά.

Δεν ξέραμε, όμως, τη γνώμη που έχει για τις φετινές του εμφανίσεις ο Fernando Alonso. Σίγουρα, θυμάσαι το 2007, μια σεζόν, στην οποία η McLaren γνώρισε έναν τεράστιο ανταγωνισμό των δύο ταχύτερων οδηγών του πλανήτη, το οποίο και δεν μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει. Μόνο φίλοι δεν ήταν, αφού ο ένας ήθελε όσο τίποτα να τερματίζει μπροστά από τον άλλον με διάφορους τρόπους, όπως στο Ουγγρικό Grand Prix. Πολλά γράφονται για ‘κείνο το 3ήμερο, χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια.

Ωστόσο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, και οι σχέσεις μεταξύ τους έχουν γίνει πολύ καλύτερες. Ο Hamilton έχει πει ότι ο Alonso τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος οδηγός, μετά από τις άκρως κολακευτικές δηλώσεις του Ισπανού για τον Βρετανό, ότι ίσως είναι ο ταχύτερος οδηγός της Formula 1. Σειρά παίρνει και πάλι ο Alonso, ο οποίος αρχικά σχολιάζει τη χρονιά του πρώην team-mate του, λέγοντας:

Ο Hamilton δεν είχε μια φοβερή σεζόν φέτος. Ποιος ξέρει αν ήταν λόγω της Pirelli ή τα γεγονότα με τους φυσητούς διαχύτες, τα οποία έχουν αλλάξει την οδήγηση. Συν τοις άλλοις, ο Button έχει μια εξαιρετική χρονιά. Όλα αυτά δίνουν την εντύπωση ότι η σεζόν του δεν ήταν τόσο καλή.

Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, την Ινδία, όπου πήρε τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες. Είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Barcelona δεν τα πάνε καλά σε μία σεζόν, δε σημαίνει ότι δεν είναι οι κορυφαίες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Ο Ferni δε σταμάτησε εδώ. Τα καλύτερα τ’ άφησε για το τέλος. Πραγματικά, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πει κάτι καλύτερο για τον Lewis.

Στην πραγματικότητα, στις επόμενες χειμερινές δοκιμές, ο Hamilton θα είναι ο μόνος που θα παρακολουθώ στενά. Τα άλλα παιδιά μπορούν να κερδίσουν αν έχουν το καλύτερο μονοθέσιο. Αυτός είναι ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα χωρίς το μονοθέσιό του να είναι το καλύτερο.

Για τις λέξεις του Ισπανού ενημερώθηκε ο Hamilton, σχολιάζοντας:

Είμαι έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Fernando είναι τόσο θετικός απέναντί μου, παρά τη σεζόν που έχω. Παρά τη σχέση που είχαμε, νομίζω ότι οι φιλία μας και ο σεβασμός που έχουμε ο έναν για τον άλλον έχουν ισχυροποιηθεί πολύ.

Όμως, και ο Hamilton άφησε τα καλύτερα για το τέλος! Ο Πρωταθλητής του 2008 είπε για τον “El Nano”:

Είναι ωραίο να βλέπεις ότι αυτά τα έχει πει ένας από τους καλύτερους οδηγούς, αν όχι ο καλύτερος εδώ.

Οι παραπάνω δηλώσεις των δύο Πρωταθλητών δείχνουν ότι εδώ και καιρό, οι σχέσεις τους έχουν περάσει σε ένα πολύ φιλικό επίπεδο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί του αθλήματος. Όχι, φέτος δεν είναι, λόγω του Hamilton, φυσικά. Προσωπικά, αν κρίνω από τη συνολική απόδοση του “Billion Dollar Man”, δε θα τον έβαζα ούτε μέσα στους 5 καλύτερους οδηγούς για το 2011. Ωστόσο, ο καλός Hamilton δεν έχει χαθεί. Το είδαμε και χθες. Η ταχύτητά του υπάρχει, και πιστεύω ότι το 2012 θα παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένος, χωρίς να κάνει τα ανόητα λάθη που έχει κάνει φέτος.

[Πηγή: BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr