Η Mazda και η Alfa Romeo θα κατασκευάσουν κοινό πισωκίνητο roadster

Σχετικά άρθρα

H Mazda και η Fiat ανακοίνωσαν σήμερα, ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ώστε να κατασκευάσουν από κοινού, ένα νέο roadster για την Mazda και την Alfa Romeo, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Mazda MX-5. Το αυτοκίνητο υπήρχε και στο εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, όπου οι Ιταλοί το χαρακτήριζαν ως νέο Spider.

Τα δύο αυτοκίνητα θα διαφέρουν στιλιστικά και θα φοράνε διαφορετικούς κινητήρες ανάλογα με την μάρκα. Ωστόσο, η κατασκευή και των δύο, θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με τη παραγωγή τους να ξεκινά από το 2015.

Η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 με τις δύο εταιρίες, να συμφωνούν να συζητήσουν για περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας στην Ευρώπη. Αναλυτικές δηλώσεις των δύο CEO των εταιριών μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, με τον CEO της Mazda, Takashi Yamanouchi, να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα συνεργασίας της Mazda με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι η απόδειξη ότι το Fiat Group θέλει να κάνει την Alfa Romeo παγκόσμια μάρκα.

Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta

[Πηγή: Mazda, Alfa Romeo]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Fiat και η Mazda ανακοινώνουν πρόγραμμα συνεργασίας

Η Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) και η Mazda Motor Corporation (Mazda) υπέγραψαν μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός νέου οχήματος τύπου roadster για τις μάρκες Mazda και Alfa Romeo, βασισμένο στη νέα γενιά του συστήματος κίνησης στους πίσω τροχούς ΜΧ-5 της Mazda.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τόσο η Fiat όσο και η Mazda θα πρέπει να αναπτύξουν δύο, διαφοροποιημένα, αρκετά ελαφριά roadster με κίνηση στους πίσω τροχούς με το ξεχωριστό στυλ, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας και θα αποτελέσουν αυτοκίνητα-σύμβολα στην κατηγορία τους. Κάθε αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τον δικό του ξεχωριστό κινητήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για κάθε μάρκα. Το παρόν εγχείρημα προϋποθέτει, ότι και τα δύο οχήματα θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας ενώ η παραγωγή για την Alfa Romeo προβλέπεται να ξεκινήσει το 2015.

Η σύναψη συνεργειών για την ανάπτυξη τεχνολογίας και προϊόντων είναι ένας από τους εταιρικούς στόχους της Mazda και η παρούσα ανακοίνωση με τη Fiat είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία με μία μάρκα του κύρους της Alfa Romeo για ένα νέο όχημα τύπου roadster, που βασίζεται στην επόμενη γενιά MX-5, το οποίο αποτελεί ένα εμβληματικό μοντέλο για τη Mazda και αναγνωρισμένο ως το roadster με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, είναι συναρπαστική”, δήλωσε ο Takashi Yamanouchi, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda.

Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει με σαφήνεια τη δέσμευσή μας προς την Alfa Romeo καθώς και την αποφασιστικότητά μας να την εξελίξουμε σε μία πραγματικά παγκόσμια μάρκα. Ερχόμενοι σε συμφωνία με τη Mazda, θα συνεργαστούμε με τον αναγνωρισμένο ηγέτη στον σχεδιασμό οχημάτων με κίνηση στους πίσω τροχούς, ώστε να παραδώσουμε ένα συναρπαστικό και κομψό roadster σύμφωνα με την παράδοση της Alfa Romeo. Εκτιμούμε αυτή τη συνεργασία με τη Mazda και προσβλέπουμε στη διατήρηση μιας καρποφόρας και συνεχούς σχέσης”, δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat.

Η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2012. Η Fiat και η Mazda έχουν επίσης συμφωνήσει να συζητήσουν περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας στην Ευρώπη.

Τορίνο/Τόκυο, 23 Μαΐου 2012

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...