Τον περασμένο Αύγουστο, η Stellantis ανακοίνωσε ότι η Alfa Romeo, η Lancia, η Opel και η DS θα μετατραπούν σε αμιγώς ηλεκτρικές εταιρίες, με την πρώτη να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2027.

Τώρα, ο νέος CEO της Μιλανέζικης φίρμας, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα κυκλοφορήσει το 2024, το οποίο θα αποκτήσει και μια Quadrifoglio έκδοση επιδόσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Imparato είπε:

Θα λανσάρω το 2024 την πρώτη Alfa Romeo που θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Θα έχει μια έκδοση εξοπλισμού, με δύο κινητήρες: η μία πλευρά θα είναι 100% ηλεκτρισμένη, αλλά θα είναι πάνω από αυτό το πρώτο μου πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο.

Πρόσφατα, ο Imparato έκανε γνωστό ότι η Alfa Romeo θα παρουσιάζει -από του χρόνου έως και το 2026- ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Η αρχή θα γίνει τον Μάρτιο του 2022 με την Tonale, το οποίο θα προσφέρεται θα γίνει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο της. Μέσα στα αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Alfa Romeo είναι και το μικρό crossover, που οι αναφορές θέλουν να ονομάζεται Brennero.

Εκτός από την ηλεκτρικό Alfa Romeo Quadrifoglio, ο Imparato θέλει να αναβιώσει τις Spider Duetto και GTV, αλλά αυτό θα συμβεί αφού πρώτα η εταιρία κερδίζει χρήματα από τα μοντέλα της υψηλού όγκου.