Πίεση μέχρι το τέλος και από τη McLaren

Σχετικά άρθρα

Η McLaren αρνείται να παραδώσει αμαχητί τα όπλα, σκοπεύοντας να τα δώσει όλα στους 4 τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, ξεκινώντας από την Ινδία. Η ανταγωνιστικότητα της βρετανικής ομάδας έχει πέσει από τη Σιγκαπούρη και μετά, καθώς η RB8 τής Red Bull έχει γίνει ταχύτερο μονοθέσιο από την MP4-27. Ο Τεχνικός Διευθυντής της McLaren, Paddy Lowe, δήλωσε ότι οι τεχνικοί στο Woking εργάζονται πάνω σε μεγάλες αναβαθμίσεις, τις οποίες θα φέρει σε Ινδία και Abu Dhabi.

Σειρά έχει ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας, Sam Michael, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Lowe.

Σκοπεύουμε να πιέσουμε να πιέσουμε μέχρι το τέλος. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα, και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να το πετύχουμε. Η Red Bull έκανε ένα μεγάλο βήμα από τη Σιγκαπούρη και τη Σουζούκα, οπότε θα είναι είναι σκληροί ανταγωνιστές, αλλά στόχος μας εξακολουθεί να είναι το να τους κινήσουμε.

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές τώρα, συνεπώς χρειάζεσαι μόνο ένα ή δύο δέκατα, για ν’ αλλάξει εντελώς η κατάσταση, και αυτό μπορεί να αποσυντονίσει τις προσπάθειες μιας ομάδας, ή μια ομάδα μπορεί να μην έχει κάνει αρκετά. Συνήθως, αυτό αλλάζει με τους αγώνες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στις προκλήσεις τους. Θέλουμε να κάνουμε το “1-2” στους τελευταίους 4 αγώνες.

Με τη σεζόν του 2012 να φτάνει στο τέλος της, οι ομάδες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τα μονοθέσια του 2013. Αυτό μπορεί να έχει κάποιο κόστος, αλλά, σύμφωνα με τον Βρετανό, δε συμβαίνει αυτό, αφού οι κανονισμοί του 2013 θα έχουν άμεση σχέση με τους φετινούς.

Είναι μια πολύ απλή απόφαση μεταξύ του 2012 και του 2013, μιας και οι αλλαγές στους κανονισμούς για την επόμενη χρονιά είναι πολύ μικρές, σε σχέση με άλλες χρονιές. Η περισσότερη δουλειά που κάνουμε σ’ αυτό το μονοθέσιο θα μεταφερθούν και στο επόμενο, έτσι κι αλλιώς. Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μεταφορά, οπότε δεν είναι δύσκολη η απόφαση να συνεχίσουμε την εξέλιξη του τωρινού αυτοκινήτου.

Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε κι άλλο, καθώς και να τα καταφέρουμε και με το τωρινό αυτοκίνητο. Σ’ αυτό το σημείο, συνήθως, δε επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά έχουμε αναβαθμίσεις που έρχονται στους επόμενους αγώνες.

Επειδή, όμως, η McLaren δεν είναι μόνη της, ο Michael γνωρίζει καλά ότι και οι άλλες ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους τελευταίους αγώνες, για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό.

Ο αγώνας της βελτίωσης είναι το κλειδί για την απόδοση εντός της σεζόν, και ο ανταγωνισμός μεταξύ McLaren, Red Bull και Ferrari, όσον αφορά την ταχύτητα των αναβαθμίσεων, υπήρξε πολύ έντονος. Θα πρέπει να βελτιωνόμαστε κατά 1-1.5 δέκατο κατά μέσο όρο σε κάθε Grand Prix, απλά και μόνο για να μείνουμε ανταγωνιστικοί.

Οτιδήποτε άλλο θα σου επιτρέψει ν’ απομακρυνθείς από τους ανταγωνιστές σου. Για να το πετύχεις αυτό, έχεις τις δικές σου ιδέες, αλλά μπορείς να πάρεις έμπνευση και από τ’ άλλα μονοθέσια· όχι μόνο ν’ αντιγράψεις κάποια εξαρτήματα, αλλά να καταλάβεις και τη λειτουργία τους.

Η McLaren βρίσκεται στην τρίτη θέση τής βαθμολογίας, 83 πίσω από την πρωτοπόρο Red Bull Racing και 6 πίσω από τη δεύτερη Ferrari. Από πλευράς οδηγών, ο Lewis Hamilton είναι στην 4η θέση τής βαθμολογίας, 62 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel.

[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr