Μπορούμε να νικήσουμε τη Red Bull, υποστηρίζει η McLaren

Σχετικά άρθρα

Η Red Bull δείχνει να έχει το momentum, καθώς έχει νικήσει στους 3 τελευταίους αγώνες. Η ανταγωνιστικότητα της αυστριακής ομάδας έχει βελτιωθεί σε πολύ κρίσιμο σημείο, αφού απομένουν 4 αγώνες για το τέλος της σεζόν, και ο Sebastian Vettel πέρασε στην πρώτη θέση τού βαθμολογική πίνακα, ύστερα από την άνετη νίκη του στην Κορέα.

Η ομάδα που αποτελούσε μέχρι στιγμής τον κυριότερο αντίπαλο της RBR, η McLaren, φαίνεται να έχει χάσει κάποια από την ανταγωνιστικότητα που είχε από τη Σιγκαπούρη και πριν. Ωστόσο, ο Paddy Lowe, Τεχνικός Διευθυντής της βρετανικής ομάδας, υποστηρίζει πως η McLaren μπορεί να κινήσει ξανά τη Red Bull.

Μπορούμε να το κάνουμε, και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας για να το αλλάξουμε. Νομίζω ότι έχουμε δει φέτος πως, αν μπορείς να ξεκινήσεις από την πρώτη σειρά και, στη συνέχεια, ακόμα και μ’ ένα μικρό ή ανύπαρκτο πλεονέκτημα, μπορείς να μείνεις μπροστά. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον έναν γύρο.

Δε νομίζω ότι έχουμε κάνει κάτι λάθος στη βελτίωση του μονοθεσίου μας. Απλά, είναι ο πόλεμος της εξέλιξης, και όλα εξαρτώνται απ’ αυτό φέτος. Η Red Bull έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα με το αυτοκίνητό τους, και αυτό δεν μπορεί να φανεί απαραίτητα σε κάθε αγώνα. Θα πρέπει να δούμε μια σειρά αγώνων για να δούμε από πού έρχεται η δύναμη.

Νομίζω ότι είχαν μια σημαντική αναβάθμιση στη Σιγκαπούρη, και, προφανώς, είχαν πολλά σ’ εκείνον τον αγώνα, και πήραν αποτελέσματα στους 3 τελευταίους αγώνες. Όμως, έχουμε κι εμείς κάποιες μεγάλες αναβαθμίσεις, για τις οποίες δουλεύουμε τώρα. Δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετές, αλλά θα τις έχουμε στην Ινδία και το Abu Dhabi.

Η McLaren βρίσκεται στην 3η θέση τής βαθμολογίας, 77 βαθμούς πίσω από την Red Bull και 6 πίσω από τη Ferrari. Φαντάζει δύσκολο να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ο Lowe δηλώνει ότι δε θα τα παρατήσουν, ώστε να πάρουν σίγουρα τη δεύτερη θέση.

Θα έλεγα ψέματα, αν δεν έλεγα ότι δεν είναι σωστό να κοιτάς τους βαθμούς τώρα. Θα πρέπει να έχουμε κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα τώρα, και η Red Bull να μην τα πηγαίνει τόσο καλά. Φυσικά, απογοητεύτηκα στην Κορέα· χάσαμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αν και είναι μόνο 6 βαθμοί, που είναι μια διαχειρίσιμη διαφορά. Θα υπάρξει μια τεράστια αποφασιστικότητα, προκειμένου να πάρουμε τη δεύτερη θέση, και πάντα θέλουμε να έχουμε πίσω μας τη Ferrari. Αυτό είναι το λιγότερο που θα πρέπει να πετύχουμε αυτή τη σεζόν.


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...