Έχουμε εξηγήσει τους πιθανούς λόγους που ο Lewis Hamilton επέλεξε να μη συνεχίσει με τη McLaren, αλλά να βάλει την υπογραφή του σε 3ετές συμβόλαιο της Mercedes AMG. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν η επιλογή αυτή θ’ αποδεθχεί σωστή ή λανθασμένη, αλλά ο Πρόεδρος της βρετανικής ομάδας, Martin Whitmarsh, πιστεύει ότι ο 27χρονος έχει μετανιώσει κατά κάποιον τρόπο για την αποχώρησή του από την ομάδα τού Woking.

Νομίζω ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει μετανιώσει για την απόφασή του. Πιθανώς, όταν παίρνεις μια απόφαση, πρέπει να πεις στον εαυτό σου ότι η πήρες την απόφαση, για να κοιτάξεις μπροστά. Θα πρέπει να αιτιολογήσεις την απόφασή σου. Δεν πρόκειται να πει: “αυτοί μου έδωσαν περισσότερα λεφτά”. Επίσης, δεν πρόκειται να πει ότι έκανε φοβερό λάθος.

Ελπίζω να πιστεύει ότι έχει κάνει ένα τρομερό λάθος, κι ελπίζω να το σκεφτεί την επόμενη σεζόν. Πήρε την απόφασή του, και θα πρέπει να ζήσει με την απόφαση αυτή. Δεν ξέρω τους λόγους για την απόφασή του. Αν σκεφτώ τους λόγους, υπάρχουν πάρα πολλοί, αλλά ο κύριος λόγος, νομίζω, είναι ότι κάποιος νιώθει ότι πρέπει να φύγει.

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, μετά από τη Σιγκαπούρη. Είναι κακό να παίρνεις μια απόφαση μετά από έναν κακό αγώνα. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να είναι μαζί μας -είμαστε μια πιο δυνατή ομάδα- και σκοπεύουμε να τον νικήσουμε το 2013.

Από τα λόγια του Βρετανού, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αποχώρηση του “Billion Dollar Man” έχει “πονέσει” πολύ τη McLaren. Η βρετανική ομάδα ξέρει από πρώτο χέρι την απόδοση του Lewis, ενώ ο Whitmarsh έχει παραδεχθεί ότι δεν ξέρει πόσο γρήγορος είναι ο Sergio Perez.

[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]