Επιβεβαίωση για τη νέα Toyota Supra, ετοιμάζεται και το νέο MR2

Σχετικά άρθρα

Ο Tetsuya Tada, επικεφαλής μηχανικός της Toyota σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, του ζήτησε να βγάλει τον αντικαταστάτη της Supra όσο το δυνατόν συντομότερο.

O Tetsuya Tada, μιλώντας στο Asia One, δήλωσε ότι η Toyota έχει δώσει το πράσινο φως να βγάλει στη παραγωγή 2 νέα σπορ αυτοκίνητα, με το GT 86 να τοποθετείται ανάμεσα από αυτά τα δύο. Το ένα είναι η νέα Supra ενώ για το δεύτερο ο Tada δεν έδωσε απολύτως καμία απάντηση, με τις φήμες να αναφέρουν ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το MR2.

Το πότε θα τα δούμε στους δρόμους είναι ακόμη άγνωστο. Ο Tada δήλωσε ότι για το GT 86 χρειάστηκαν 5 χρόνια για να το αναπτύξουν και λογικά τα ίδια χρόνια χρειάζονται και αυτά τα δύο νέα σπορ αυτοκίνητα. Προτεραιότητα θα δοθεί στη Supra με το entry-level σπορ αυτοκίνητο να παρουσιάζεται αργότερα. Η νέα Supra ενδεχομένως θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική της νέας BMW Σειράς 6, μετά την πρόσφατη συνεργασία της BMW με την Toyota.

Ο ίδιος ο Tada έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο πνευματικός διάδοχος της Supra δεν θα είναι υβριδική, παρότι οι τωρινές φήμες αναφέρουν ότι ίσως η Toyota, θα συνεργαστεί με την Tesla για να την βγάλει στη παραγωγή. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για τη κατασκευή του RAV4 EV με τις φήμες να δηλώνουν ότι ίσως υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση.

Toyota Supra Concept

[Πηγή: Asia One]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...