Πιθανή η δημιουργία του νέου Toyota Supra, που θα βασίζεται στη BMW Σειρά 6

Σχετικά άρθρα

Μετά την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των BMW Group και η Toyota Motor Corp με την οποία η πρώτη θα δώσει τους 1.600αριδες και τους 2.0-λιτρους πετρελαιοκινητήρες της στη Toyota από το 2014, ενώ οι Ιάπωνες θα βοηθήσουν τους Γερμανούς για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών αλλά την μετέπειτα επέκταση της συνεργασία τους, ανακοινώνοντας την κοινή ανάπτυξη συστήματος κυψελών υδρογόνου, την από κοινού ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής ενός μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου, τη συνεργασία για δημιουργία νέων ηλεκτροκινητήρων και τέλος την από κοινού έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών μείωσης βάρους των αυτοκινήτων, όλοι προσπαθούν να εικάσουν και το τι αυτοκίνητο θα μπορούσε να προέλθει από αυτή τη μεγάλη συνεργασία.

Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στη Γερμανία έδωσε κάποια στοιχεία για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά:

Προσβλέπουμε σε ένα σπορ αυτοκίνητο που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αλλά παράλληλα θα ενθουσιάζει πραγματικά τους οπαδούς αυτοκίνητου παγκοσμίως.

Από το άλλο μισό της συμφωνίας έρχονται οι ενδείξεις, σύμφωνα με το Autoweek, ότι η εταιρία με έδρα το Μόναχο, δεν σκοπεύει τα αυτοκίνητα που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία να είναι όμοια ή να μοιράζονται στοιχεία της εξωτερικής σχεδίασης, όπως έγινε με το Subaru BRZ, Scion FR-S, και Toyota GT86. Θα είναι ένα βιώσιμο σπορ αυτοκίνητο με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον και θα αναπτύξουν την αρχιτεκτονική και τα συστατικά για το μελλοντικό τους αυτοκίνητο.

Άλλες πηγές μέσα από τη BMW αναφέρουν εικάζουν ότι η υπογραφή της συνεργασίας αυτής θα μπορούσε να είναι η βάση για την επιστροφή της Toyota Supra, πιθανότατα χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική της νέας BMW Σειράς 6.

Τέλος, ένα sport αυτοκίνητο από τη Lexus είναι επίσης πιθανό, βασιζόμενο στο LF-LC Concept που παρουσιάστηκε στο Detroit το περασμένο Ιανουάριο. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται πάνω στο BMW i8 και με τον διαμοιρασμό του κόστους με την Toyota θα μπορούσε να μειώσει την πολύ υψηλή τιμή του i8 που αναμένεται να είναι πάνω απο τα 125.000$ (€100.000).

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...