Η λίστα της FIA για το 2013

Σχετικά άρθρα

Η FIA έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των ομάδων τής Formula 1 για τη νέα σεζόν. Όπως γράψαμε χθες, από τη λίστα αυτή απουσιάζει η HRT, αφού η μικρή ισπανική ομάδα δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή εντός τής προθεσμίας που όρισε η FIA (μέχρι την Παρασκευή), λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά κυρίως επειδή δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Πέρα από την HRT, βλέπουμε ότι λείπουν αρκετά ονόματα οδηγών, παρόλο που εμείς ξέρουμε ότι έχουν συμφωνήσει με κάποιες ομάδες, ενώ κάποιοι οδηγοί έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις ομάδες τους. Οι οδηγοί που ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες είναι ο Nico Hulkenberg κι ο Esteban Gutierrez (το είπε ο Perez) για τη Sauber, ο Charles Pic για την Caterham, οι Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne μένουν στην Toro Rosso, ενώ στη Force India, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η θέση του Paul di Resta. Στη Marrusia, θα βρίσκεται ξανά ο Timo Glock, με τις φήμες να θέλουν δίπλα του τον Max Chilton.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν βλέπουμε στη λίστα ονόματα που ξέρουμε ότι έχουν κλείσει σίγουρα ομάδα για το 2013, είναι γιατί οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2013 νωρίτερα μέσα στη σεζόν· η Sauber, για παράδειγμα, δήλωσε συμμετοχή στις 29 Οκτωβρίου, όταν δεν ήξερε κανέναν από τους δύο οδηγούς της. Πιο νωρίς απ’ όλους δήλωσε συμμετοχή η Caterham, στις 15 Οκτωβρίου· στην άλλη άκρη, οι Ferrari, McLaren, Sauber, και Williams επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στις 29 Οκτωβρίου.

Στη λίστα που θα δεις παρακάτω, το μόνο που προκαλεί μια μικρή έκπληξη είναι το νούμερο που θα πάρει ο Lewis Hamilton στη Mercedes, καθώς δε θα είναι το 9, δηλαδή ο νούμερο 1 οδηγός, αλλά θα πάρει το 10· αυτό μπορεί να γίνεται επειδή ο Βρετανός είναι νέος στην ομάδα, ή επειδή οι Γερμανοί θέλουν να μας δώσουν την εντύπωση ότι θα ισονομία μεταξύ των Hamilton και Rosberg.

No. Οδηγός Ομάδα Σασί/Κινητήρας
1 Sebastian Vettel RBR Red Bull-Renault
2 Mark Webber RBR Red Bull-Renault
3 Fernando Alonso Ferrari Ferrari
4 Felipe Massa Ferrari Ferrari
5 Jenson Button McLaren McLaren-Mercedes
6 Sergio Perez McLaren McLaren-Mercedes
7 Kimi Raikkonen Lotus Lotus-Reanult
8 TBA Lotus Lotus-Reanult
9 Nico Rosberg Mercedes Mercedes
10 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes
11 TBA Sauber Sauber-Ferrari
12 TBA Sauber Sauber-Ferrari
14 TBA Force India Force India-Mercedes
15 TBA Force India Force India-Mercedes
16 Pastor Maldonado Williams Williams-Renault
17 Valtteri Bottas Williams  Williams-Reanult
18 TBA Toro Rosso Toro Rosso-Ferrari
19 TBA Toro Rosso Toro Rosso-Ferrari
20 TBA Caterham Caterham-Renault
21 TBA Caterham Ctaerham-Renault
22 TBA Marussia Marussia-Cosworth
23 TBA Marussia Marrusia-Cosworth

[Πηγή: FIA | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...