Ο Jenson Button έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη McLaren θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξαναγίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού, θεωρητικά, ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα είναι μικρότερος, εκτός κι αν ο Sergio Perez αποδειχτεί σκληρό καρύδι· ας μην ξεχνάμε ότι ο 22χρονος έχει δηλώσει ότι ο στόχος του θα είναι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, ξεκινώντας, μάλιστα, από το 2013, αν και τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία.

Ο Button δηλώνει τώρα ότι είναι ωραία η ιδέα να γίνει το νούμερο 1 οδηγός της βρετανικής ομάδας, αφού όλοι στο Woking θα κινούνται γύρω του.

Πραγματικά, μου αρέσει! Γίνεσαι κύριος οδηγός, και αυτός που μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά την ομάδα να βελτιώσει το αυτοκίνητο και να σχεδιαστεί το μονοθέσιο γύρω από ‘μένα. Έτσι, πραγματικά, ανυπομονώ για το 2013, εξαιτίας αυτού. Έχω αρκετούς μήνες να στρέψω την ομάδα και το αυτοκίνητο γύρω από ‘μένα στο εργοστάσιο. Το καλό με τη McLaren είναι ότι πραγματικά ακούνε τι λέει ο οδηγός -πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ-, όχι μόνο να οδηγούμε το αυτοκίνητο, αλλά και να το βελτιώνουμε, κάτι που σημαίνει πολλά για ‘μένα.

Ο 33χρονος αναφέρθηκε και στον νέο του team-mate, λέγοντας πως ο μικρός θα μπορέσει κι αυτός να βοηθήσει στην εξέλιξη της MP4-28, όμως όχι από την αρχή, αφού δε γνωρίζει καθόλου το νέο του μονοθέσιο.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Προφανώς, ο Sergio θα μάθει πολλά για την ομάδα και το μονοθέσιο, και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της σεζόν, όταν θα έχει αποκτήσει κάποια εμπειρία, θα μπορεί να βοηθήσει κι αυτός. Όμως, αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο, διότι δεν έχει οδηγήσει ποτέ μια McLaren, έτσι δεν ξέρει πώς πρόκειται να είναι.

[Via: ESPN F1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]