Εκτός από τον Fernando Alonso, και ο Mark Webber ξέρει πολύ καλά τις ικανότητες του Adrian Newey. Μάλιστα, ο Αυστραλός γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον Alonso τι εστί Newey, αφού έχει την τύχη να μπορεί να δει τη δουλειά που κάνει ο Βρετανός, αλλά και να οδηγεί τα μονοθέσια που σχεδιάζει ο καλύτερος αεροδυναμιστής της Formula 1. Έτσι, είναι λογικό να υμνεί τον guru της αεροδυναμικής και της σχεδίασης:

Ο Newey βλέπει πάντα μια μεγάλη εικόνα· καταλαβαίνει τις απαιτήσεις του μονοθεσίου, των ελαστικών, των οδηγών, και μια από τις δυνάμεις του είναι ότι ακούει τους οδηγούς. Ο Newey δεν σταματάει ποτέ· πάντα, προσπαθεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Μετά από τον αγώνα, αν δεν κάνουμε το “1-2”, ήδη σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για το επόμενο Grand Prix. Έχει πάντα ιδέες. Ο Newey ξέρει ότι η επιτυχία εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων που συνδυάζονται ώστε να γίνει το μονοθέσιο ταχύτερο. Πάντα, βελτιώνει το σύνολο του μονοθεσίου.

Ο επί κεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της RBR είναι αυτός που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ευθύνεται για την επιτυχία της αυστριακής ομάδας. Το ξέρει και ο, Dietrich Mateschitz και γι’ αυτό τον κρατάει κοντά του με περισσότερα από €10.000.000 ετησίως, σύμφωνα με τις φήμες.


[Πηγή: TotalRace | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]