Raikkonen: Ακόμα καλύτερα το 2013

Σχετικά άρθρα

Η επιστροφή του Kimi Raikkonen στη Formula 1 ήταν πολύ περισσότερη από αξιοπρεπής. Ο Φινλανδός τερμάτισε στην τρίτη θέση τού πρωταθλήματος των οδηγών, αφού τερμάτισε και στους 20 αγώνες, ενώ βαθμολογήθηκε στους 19 (δεν πήρε βαθμούς στην Κίνα). Μάλιστα, είδε ξανά τη χαρά της νίκης, με την πρώτη θέση στο Grand Prix τού Abu Dhabi, έστω κι αν ήρθε μετά από την εγκατάλειψη του Lewis Hamilton από την πρώτη θέση.

Ο οδηγός της Lotus επισημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της βρετανικής ομάδας για τη νέα σεζόν, ενώ και ο ίδιος θα πρέπει, λογικά, να εμφανιστεί βελτιωμένος, αφού έχει προσαρμοστεί, πλέον, στην ομάδα.

Νομίζω ότι είναι, σίγουρα, πιο εύκολο τώρα, απ’ ό,τι ήταν στην αρχή της χρονιάς, και θα πρέπει να είναι πιο εύκολο του χρόνου. Πήραμε πολλούς βαθμούς, αλλά ξέρουμε ότι, αν είχαμε ξεκινήσει καλύτερα, μπορεί είμαστε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Θα γνωρίζω την ομάδα καλύτερα το 2013· ξέρω τη δουλειά, οπότε θα είναι ένα πιο εύκολο ξεκίνημα για ‘μάς. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε την επόμενη σεζόν.

Τα πήγαμε καλά φέτος, αλλά, σίγουρα, όταν ξεκινάς να παίρνεις καλά αποτελέσματα, θέλεις ακόμα περισσότερα: θέλεις να γίνεις κι εσύ ο ίδιος καλύτερος. Έχουμε αρκετή συνέπεια -δεν είμαστε οι ταχύτεροι, αλλά είμαστε συνεπείς. Αυτό μας κράτησε στο πρωτάθλημα για πολύ καιρό. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να κατασκευάσουμε το μονοθέσιο.

Ο “Iceman” έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως η Lotus δεν είναι σαν τις άλλες ομάδες που έχει αγωνιστεί, για παράδειγμα τις Ferrari και McLaren, διότι το κλίμα είναι διαφορετικό, αφού, σύμφωνα με τον Φινλανδό, η βρετανική ομάδα είναι απόλυτα επικεντρωμένη στους στόχους της.

Νομίζω ότι για τ’ αποτελέσματα ευθύνονται όλοι: πάντα, υπάρχουν εμπλέκονται σ’ αυτό. Είναι ομαδική δουλειά, και όλοι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, το καλύτερο που μπορούν, και νομίζω ότι υπήρχε μια καλή ατμόσφαιρα, κι αυτό βοηθά. Πάντα, έλεγα ότι αυτή η ομάδα είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες που έχω τρέξει στο παρελθόν. Είναι όλα σχετικά με τους αγώνες και λιγότερο με την πολιτική, κι αυτό είναι ένα καλό μέρος για ‘μένα.

Προσωπικά, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα το χάσω, ότι θα είναι πιο δύσκολο. Ίσως, το σημαντικότερο ερωτηματικό για ‘μένα ήταν για το αν θα μπορούσα να πιέσω στο όριο όσο και πριν, με μια νέα ομάδα και με νέα ελαστικά, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Από τις πρώτες δοκιμές, ένιωσα άνετα: ποτέ δεν ανησύχησα.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...