Τα ελαστικά του 2013 μπορεί ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες, λέει η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Pirelli's staff work with tyres in the paddock during a training session at Circuit de Catalunya racetrack

Η Pirelli θα δώσει διαφορετικά ελαστικά στις ομάδες το 2013, τα οποία θα έχουν επίδραση στην αεροδυναμική του μονοθεσίου. Ο Ross Brawn έχει τονίσει πως τα νέα ελαστικά δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τις ομάδες, καθώς αυτές έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, ώστε να καταλάβουν το πώς συμπεριφέρονται, αλλά και να πάρουν τη μέγιστη απόδοση απ’ αυτά.

Διαφορετική, όμως, γνώμη έχει ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Paul Hembery. Σύμφωνα με τον Βρετανό τα ελαστικά της επόμενης σεζόν μπορεί να δυσκολέψουν τους σχεδιαστές, ενώ πιστεύει πως η ιεραρχία των ομάδων μπορεί να μην είναι αυτή που είχαμε στο τέλος τής σεζόν 2012.

Τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς θα είναι διαφορετικά απ’ αυτά που είχαμε φέτος. Το προφίλ θα λυγίζει λίγο περισσότερο, κάτι που θα έχει σημαντική επίδραση στην αεροδυναμική απόδοση.Δε νομίζω οτι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι απαραίτητα όπως τελείωσε φέτος.

Νομίζω ότι θα υπάρχουν ομάδες που θα ψάξουν βαθιά τα νέα ελαστικά. Είναι σίγουρος ότι σπάνε τα κεφάλια τους να δουν πώς αυτό επηρεάζει την ανάρτηση, για παράδειγμα. Στις δοκιμές, είδαμε ότι μεταβάλλεται η συμπεριφορά των μονοθεσίων. Οι σχεδιαστές θα πρέπει να το ψάξουν αυτό.


[Πηγή: O Estado de S.Paulo | Photo Copyright: REUTERS/Albert Gea]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...