Το Κατάρ επιμένει πως θέλει να φιλοξενήσει χειμερινές δοκιμές της F1

Σχετικά άρθρα

Losail International Circuit

Τον Οκτώβριο, διαβάσαμε πως το Κατάρ θέλει να φιλοξενήσει χειμερινές δοκιμές της Formula 1 το 2014, και το κράτος του Περσικού Κόλπου επιμένει πως θέλει να δει τα μονοθέσια στο Losail International Circuit, έστω και σε χειμερινές δοκιμές. Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μοτοσικλετών και μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, Nasser bin Khalifa Al Attiyah, ο Charlie Whiting της FIA επισκέφθηκε την πίστα που φιλοξενεί τις μοτοσυκλέτες τού MotoGP κι εντυπωσιάστηκε!

Επιπλέον, σύμφωνα με την ισπανική εφημερία El Mondo Deportivo, η Ισπανία μπορεί να χάσει κάποια από τις χειμερινές δοκιμές, με το Μπαχρέιν να έχει καταθέσει επίσημη αίτηση για να φιλοξενήσει ένα 4ήμερο δοκιμών τον χειμώνα, αλλά και το Abu Dhabi και το Κατάρ έχουν την ίδια επιθυμία.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα στις χώρες της Μέσης Ανατολής είναι ιδανικές για δοκιμές, αφού η βροχή κάνει σπάνια την εμφάνισή της, ενώ και οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες σε σχέση με την Ισπανία. Η Pirelli, πάντως, είναι θετική στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας αλλαγής, σύμφωνα με τον Paul Hembery, Αγωνιστικού της Διευθυντή.

Είμαστε υπέρ της αλλαγής. Συζήτησα το θέμα με τον Bernie Ecclestone και αρκετές ομάδες το Σαββατοκύριακο. Θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε νέες συνθήκες, που είναι πιο αντιπροσωπευτικές για το τι θα δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, και αυτό θα βοηθήσει τις ομάδες στο να κατανοήσουν καλύτερα τα ελαστικά.

Ύστερα από τα παραπάνω, δεν είναι απίθανο να δούμε τουλάχιστον ένα 4ήμερο χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν, Abu Dhabi ή Κατάρ, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

[Πηγές: GMM, El Mundo Deportivo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr