Το Κατάρ θέλει να φιλοξενήσει χειμερινές δοκιμές της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Το Κατάρ θέλει να μπει βαθύτερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η χώρα του Περσικού κόλπου φιλοξενεί το MotoGP από το 2004, ενώ τώρα, θέλει να φιλοξενήσει και τα μονοθέσια της Formula 1, αρχικά για τις χειμερινές δοκιμές. Μάλιστα, το Κατάρ έχει προϊστορία και στα αγωνιστικά μονοθέσια, καθώς, τον Φεβρουάριο του 2009, έγινε νυχτερινός αγώνας στο GP2.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μοτοσικλετών και μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, Nasser Al-Attiyah, πιστεύει ότι υπάρχουν προοπτικές ακόμα και για διοργάνωση αγώνα Formula 1.

Περιμένουμε θετική απάντηση από τη FIA για να φιλοξενήσουμε δοκιμές Formula 1. Μια αντιπροσωπεία της FIA ήρθε εδώ την προηγούμενη εβδομάδα κι επιθεώρησε την πίστα και τις ανέσεις του. Τα σχόλιά ήταν θετικά. Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε το πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της FIA, τον Δεκέμβριο, συνεπώς προετοιμαζόμαστε, για να υποδεχτούμε τη Formula 1 για τις χειμερινές δοκιμές του 2013. Αυτά είναι τα σχέδιά μας, όμως έχουμε φιλοδοξίες να διοργανώσουμε κι έναν αγώνα Formula 1.

Σίγουρα, δεν είναι δύσκολο για το Κατάρ να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1, αρκεί να το θέλει ο Bernie Ecclestone, αλλά και να πάρει η πίστα το πράσινο φως για θέματα ασφαλείας. Αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, για τις οποίες, φυσικά, θα υπάρξει ενημέρωση.

[Πηγή: AFP | Photo: MexeM2007/flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...