Επιστροφή στις πρώτες θέσεις θέλει ο Massa

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2013

Το Μπαχρέιν είναι ένας αγώνας που σίγουρα θέλει να ξεχάσει η Ferrari. Η ιταλική ομάδα θα μπορούσε με άνεση να φύγει από το Μπαχρέιν με συγκομιδή τουλάχιστον 25 βαθμούς από τους Fernando Alonso και Felipe Massa, αλλά έφυγε με μόλις 4, λόγω προβλημάτων που δεν είχαν υπολογίσει: ο Alonso είχε πρόβλημα με το DRS, καθώς δεν έκλεινε το DRS flap και αναγκάστηκε να χάσει πάνω από 40 δευτερόλεπτα στο pit stop που ακολούθησε ύστερα από δοκιμή για το αν λειτουργεί το σύστημα μετά από το πρώτο και αναγκαστικό pit stop που έγινε για να κλείσουν οι μηχανικοί το πτερύγιο· ο Massa, από την άλλη, είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά, κάτι που του κόστισε πολύ χρόνο, και πάρα πολλές θέσεις, αφού τερμάτισε 15ος, 40 δευτερόλεπτα μακριά από τη βαθμολογούμενη 10άδα.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος γνωρίζει ότι το μονοθέσιό του είναι πολύ πιο γρήγορο και ανταγωνιστικό φέτος, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, και βλέπει έναν διαφορετικό αγώνα στη Βαρκελώνη.

Πάντα μου άρεσε η αίσθηση και η ατμόσφαιρα στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Το Circuit de Catalunya είναι μια πίστα που τη γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλη, λόγω των δοκιμών που κάνουμε εκεί πριν από την έναρξη της σεζόν: είναι μια περίπλοκη, τεχνική πίστα, και είναι σημαντικό να έχουμε πολύ σημαντικό να έχουμε κάθετη δύναμη.

Η καλύτερη ανάμνησή μου από τη Βαρκελώνη, το 2007, όταν κέρδισα τον αγώνα: ήταν μια σπουδαία νίκη μπροστά σ’ ένα φανταστικό κοινό που με είδε να παλεύω με πολλούς αντιπάλους, μέσα στους οποίους ήταν και ο Fernando, που ήταν τότε στη McLaren. Προφανώς, δεν είμαι χαρούμενος με τον τελευταίο μου αγώνα στο Μπαχρέιν, κι ελπίζω να μπορέσω να παλέψω για τις πρώτες θέσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...