Στη Φρανκφούρτη το επόμενο Renault Megane

Σχετικά άρθρα

renault-megane rendering

Η επόμενη γενιά του Renault Megane θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το νέο Megane θα ακολουθεί τη στρατηγική “Drive the Change” της Γαλλικής εταιρίας η οποία εστιάζει σε 6 κατηγορίες (αγάπη, διερεύνηση, οικογένεια, εργασία, παιχνίδι και σοφία). Όπως και οι προηγούμενες γενιές, έτσι και η νέα, θα προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις (πεντάπορτο hatchback, wagon, τρίπορτο coupe) ενώ φυσικά θα υπάρχει και η γρήγορη RS έκδοση, η οποία θα τοποθετηθεί απέναντι από τα υπόλοιπα hot hatchback της κατηγορίας.

Σε ότι αφορά το μηχανικό κομμάτι, το νέο Megane θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσά τους θα υπάρχει ο 900αρης TCe βενζίνης απόδοσης 90 ίππων και ο 1.20αρης TCe με 120 άλογα. Και οι δύο θα συνδυάζονται και με το EDC (Efficient Dual Clutch) αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Πάντως πρέπει να περιμένουμε πως το νέο Megane να μοιράζεται αρκετά εξαρτήματα με το νέο hatchback μοντέλο της Nissan, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2014.

Η επόμενη γενιά του Megane δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά θα διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική και θα είναι ελαφρύτερη από τη τωρινή γενιά. Θα φορά τη νέα γρίλια της Γαλλικής εταιρίας με τις πωλήσεις του να ξεκινούν είτε από τα τέλη του 2013 είτε από τις αρχές του 2014, με τις τιμές του να είναι παρόμοιες με αυτές της τωρινής γενιάς.

[Πηγή: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...