Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz θα κυκλοφορήσει πριν την επόμενη γενιά της S-Class

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz S 400 HYBRID (W 222) 2013

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Thomas Weber, ανακοίνωσε τα πλάνα της εταιρίας σχετικά με ένα αυτόνομο-αυτοοδηγούμενο όχημα που θα κυκλοφορήσει πριν το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της S-Class που θα παρουσιαστεί περίπου το 2021.

Υποθέσεις λένε ότι θα προσφερθεί κατά την ανανέωση της νέας ναυαρχίδας της Mercedes περίπου το 2017, με τον Weber να δηλώνει ότι θα μπορούσαν να το βγάλουν από τώρα αλλά υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που πρέπει να αποδεχτούν.

Πρόσθεσε ότι το adaptive cruise control της νέας S-Class “ανοίγει” τη πόρτα για την αυτόνομη τεχνολογία , καθώς το σύστημα αυτό ρυθμίζει μόνο του την απόσταση του αυτοκινήτου από το μπροστινό καθώς επίσης μπορεί να στρίψει το αυτοκίνητο όταν παρεκκλίνει από τη πορεία του, χωρίς ο οδηγός να ακουμπήσει το τιμόνι.

Έκλεισε λέγοντας ότι η Mercedes-Benz τεστάρει ήδη τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα “εργαστηριακά αυτοκίνητα” της, με την έκδοση παραγωγής να έρχεται νωρίτερα από 8 χρόνια.

[Πηγή: Autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr