Η Porsche λέει ότι η 918 Spyder είναι ταχύτερη από τις LaFerrari και McLaren P1

Σχετικά άρθρα

Porsche 918 Spyder prototype
Αν συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά των τριών νέων hypercar, Porsche 918 Spyder, McLaren P1 και LaFerrari, το γερμανικό supercar στα χαρτιά φαίνεται πως είναι ένα παχύσαρκο παιδί, αλλά Porsche λέει, μην ανησυχείτε. Πράγματι, υπό τον τίτλο “σε ορισμένες περιπτώσεις” η 918 Spyder, είναι ταχύτερη από τις LaFerrari και McLaren P1.

Η LaFerrari αποδίδει 963 άλογα έχοντας (ξηρό) βάρος 1.255 κιλών. Η McLaren P1 αποδίδει 916 άλογα με το βάρος της να είναι ακόμη άγνωστο, με την Porsche να ανακοινώνει τη περασμένη εβδομάδα πως η 918 Spyder αποδίδει 887 άλογα και ζυγίζει 1.640 κιλά (με το πακέτο Weissach το οποίο αφαιρεί 50 κιλά), έχοντας κατανομή βάρους 57% στον πίσω άξονα και 43% στον μπροστά. Ο James Eastwood, υπεύθυνος επικοινωνίας της Porsche, δήλωσε στο Βρετανικό CAR:

Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό μας είναι βαρύτερο, η τεχνολογία του μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο πιο γρήγορο από τις LaFerrari και P1 σε ορισμένες προϋποθέσεις. Οι ανταγωνιστές μας έχουν επιλέξει τα αυτοκίνητά τους να είναι πισωκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι μεν πολύ γρήγορα στην ευθεία, αλλά πρέπει να συμβιβαστούν στην ταχύτητα εισόδου στις στροφές.

Η 918 Spyder όμως, είναι τετρακίνητη και εξοπλίζεται με σύστημα torque vectoring, έτσι μπορεί να μπει με μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές.

Στο Nürburgring η Porsche έχει ήδη σημειώσει χρόνο 7:14, αλλά στοχεύει και σε έναν χρόνο κάτω των 7 λεπτών, μέχρι το αυτοκίνητο να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όλοι περιμένουμε ποιος θα είναι εκείνος που θα συγκρίνει ταυτόχρονα τα 918 Spyder, McLaren P1 και LaFerrari. Σίγουρα αυτό το video αργεί ακόμη, αλλά πραγματικά, θα είναι ένα από τα επικότερα video που θα ανέβουν στο YouTube. Για προφανείς λόγους.

[Πηγή: CARMagazine.co.uk]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...