Porsche: Ο διάδοχος της 918 Spyder μετά το 2025. Ενδιαφέρουσα επιλογή το IPO. Θα υπάρξουν νέες 718

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Porsche, Oliver Blume, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον διάδοχο της 918 Spyder, ενώ επιβεβαίωσε παράλληλα πως θα υπάρξουν και νέες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman.

Για τον διάδοχο της 918 Spyder o Blume είπε πως για την ώρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Porsche και έτσι το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2025, προσθέτοντας πως τότε η τεχνολογία των μπαταριών θα είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, υπονοώντας πως το νέο hypercar ενδέχεται να είναι και αμιγώς ηλεκτρικό.

Για τις νέες 718 είπε πως ακόμη εξετάζουν το αν θα προσφέρονται ως αμιγώς ηλεκτρικές ή θα φέρουν κινητήρες βενζίνης. Συγκεκριμένα είπε:

Εάν θα είναι ηλεκτρικές ή θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης εξαρτάται από το εάν η τεχνολογία των μπαταριών είναι κατάλληλη για σπορ αυτοκίνητα σαν και αυτά. Μέχρι στιγμής δεν είναι.

Τέλος ο CEO της Porsche μίλησε και για το ενδεχόμενο η Porsche να μπει στο χρηματιστήριο, με τον ίδιο να βρίσκει “ενδιαφέρουσα επιλογή” μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Νομίζω ότι η Porsche θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον στοιχεία σε μια σκέψη για IPO. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δει η Volkswagen και το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της δεν αποφασίσει κάτι προς ώρας,

είπε ο Blume, με την εισαγωγή της Porsche να θεωρείται αρκετό καιρό τώρα ως ένας τρόπος να ενισχυθεί η κεφαλαιοποίηση της VW, κάτι που θα την βοηθήσει να φτάσει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla και η Toyota. Αναλυτές θεωρούν πως η αξία της Porsche θα μπορούσε να αποτιμηθεί περίπου στα 110 δισ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...