Ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση για τον Giedo van der Garde

Σχετικά άρθρα

2013 Canadian Grand Prix - Sunday

Αγώνας που σίγουρα θέλει να ξεχάσει ο Giedo van der Garde είναι ο χθεσινός αγώνας: ο οδηγός της Caterham, εκτός από την ποινή διέλευσης από το pit lane που πήρε ύστερα από την επαφή του με τον Mark Webber, στον 37ο γύρο, αλλά τα λάθη για τον Ολλανδό δεν τελείωσαν εκεί, καθώς είχε και δεύτερη επαφή με τον Nico Hulkenberg, ο οποίος του έδινε κι αυτός γύρο.

Ο van der Garde δε υπάκουσε στις μπλε σημαίες, κάτι που ανάγκασε τον Hulkenberg να χρησιμοποιήσει το DRS και το KERS για να δώσει γύρο σε κάποιον οδηγό! Ούτε έτσι, όμως, ο οδηγός της Caterham έδωσε εύκολα τη θέση του, με αποτέλεσμα να ακουμπήσει με τον οδηγό της Sauber, κάτι που οδήγησε και τους δύο στην εγκατάλειψη!

Ο “Hulk” είναι, προφανώς, απογοητευμένος με την εξέλιξη αυτή, και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα στο Silverstone, δηλαδή τον μετακινούν ουσιαστικά στην τελευταία θέση τού grid, διότι είναι σχετικά απίθανο να προκριθεί στο Q2.

Νομίζω πως αυτές οι τιμωρίες είναι αναγκαίες, προκειμένου να μάθουν οι αργότεροι συνδυασμοί να σέβονται αυτούς που τους δίνουν γύρους και όχι να το παίξουν σκληροί. Από την άλλη, κι αυτοί μάχονται για τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει ότι δε θα κάνουν με τίποτα στην άκρη, έχοντας μάλιστα επαφές και καταστρέφοντας τον αγώνα οδηγών που είναι αιώνες μπροστά.

[Πηγή: FIA | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Caterham F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...