Dennis: Δε νομίζω ότι θα δούμε σύντομα γυναίκες στην F1

Σχετικά άρθρα

Ron Dennis

Η Formula 1 είναι ένα απίστευτα απαιτητικό άθλημα, και απαιτεί από τους οδηγούς να είναι σε άψογη φυσική κατάσταση, για να μπορέσουν να οδηγήσουν τα μονοθέσια για σχεδόν 2 συνεχόμενες ώρες. Οι οδηγοί γυμνάζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιά, για να μη μένουν πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά και για να έχουν και τη σωματική δύναμη ν’ αντέξουν όλες αυτές τις δυνάμεις που τους ασκεί ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο.

Για τους λόγους αυτούς, οι γυναίκες αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, και μόνο λίγες απ’ αυτές έχουν πάρει μέρος σε αγώνα Formula 1, όπως είδαμε στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Δημήτρη. Ο Ron Dennis, επίκεφαλής τού McLaren Group, θεωρεί ότι θα χρειαστεί να περάσει χρόνο για να δούμε ξανά το ωραίο φύλο να αγωνίζεται με μονοθέσιο Formula 1.

Δε νομίζω ότι είναι κάτι που θα συμβεί σύντομα. Υπάρχουν αθλήματα που είναι δύσκολα για τις γυναίκες, από πλευράς φυσικής κατάστασης, και η Formula 1 είναι ένα απ’ αυτά.

[Πηγή: La Repubblica]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...