Daniel Ricciardo: Έκανα λάθος

Σχετικά άρθρα

2013 Malaysian F1 GP - F1-Fansite.com_00055

Χθες ίσως ήταν η πιο σημαντική μέρα της καριέρας του Daniel Ricciardo, με τον Αυστραλό ουσιαστικά να περνάει από οντισιόν για τη θέση του συμπατριώτη του Mark Webber, ο οποίος εγκαταλείπει την Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν. Η Red Bull του έδωσε την ευκαιρία να καθίσει πίσω από το τιμόνι της RB9 και παρά την μία μικρή έξοδο που είχε, κατάφερε να γράψει 59 γύρους για τη μεγάλη ομάδα, αλλά και να κλέψει τα φώτα όντας ο ταχύτερος της ημέρας με την Toro Rosso.

Ο Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας, έχει δηλώσει πως οι δύο διεκδικητές της θέσης του Webber, είναι οι Kimi Raikkonen και Ricciardo, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους Vergne, Sainz Jr και Filipe Albuquerque. Όπως ήταν λογικό, ο Ricciardo βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση μετά το τέλος των δοκιμών, αστειευόμενος αρκετές φορές με τους δημοσιογράφους, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η έξοδος που είχε στην αρχή της διαδικασίας, προήλθε από δικό του λάθος. Πιο συγκεκριμένα:

Ήταν διασκεδαστικά σήμερα (σ.σ. χθες). Ήταν μια κουραστική μέρα κι αυτή τη στιγμή όλα είναι κάπως θολά, έχοντας οδηγήσει δύο μονοθέσια το ένα μετά το άλλο. Έκανα αρκετούς γύρους και ήμουν χαρούμενος με το πώς πήγαν τα πράγματα. Είχα μικρή έξοδο νωρίτερα, αλλά ήταν μια όμορφη ημέρα, χωρίς προβλήματα.

(Η έξοδος) Ήταν δικό μου λάθος. Απλά έχασα το πίσω μέρος στην είσοδο της στροφής, πιέζοντας ίσως λίγο πιο σκληρά. Το χώμα ήταν σαν κινούμενη άμμος και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βγω, αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορούσα να δω ότι τα παιδιά δεν ήταν πολύ απασχολημένα στο γκαράζ, έτσι σκέφτηκα να τους δώσω λίγη δουλειά να κάνουν, καθαρίζοντας το αυτοκίνητο! (γέλια) Όχι, ήταν απλά ένα μικρό λάθος.

Όσο για το πως είδε την δική του απόδοση με την RB9, δήλωσε:

Νομίζω ότι οδήγησα με βάση τις ικανότητές μου και έκανα ό, τι μπορούσα. Ήταν λίγο δύσκολο με τις συνθήκες, αφού δεν είχα πραγματικά τη δυνατότητα να προσαρμόσω το αυτοκίνητο. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες μηχανικές αλλαγές και να στίσουμε το αυτοκίνητό για τις συνθήκες, αλλά θα είναι το ίδιο και για τα άλλα παιδιά. Ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθώ πίσω από το τιμόνι δυο διαφορετικών “θηρίων”.

Κλείνοντας την μίνι συνέντευξη, ο Daniel αστειεύτηκε και για τους χρόνους που περιμένει από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το πόσο άνετος είναι με την όλη διαδικασία επιλογής από την Red Bull.

Θα ακολουθήσω το πρόγραμμά μου αύριο (Παρασκευή). Συνήθως δεν επισκέπτομαι τα site (για τους χρόνους), συγγνώμη! (γέλια) Όμως θα παρακολουθώ τους χρόνους του Seb αύριο, ελπίζοντας να μην με ντροπιάσει! (γέλια)

[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...