Η Alfa Romeo κάνει στροφή στη πίσω κίνηση

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo 4C

Ο CEO της Fiat Sergio Marchionne μιλώντας στο Autonews αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο του για την ανοικοδόμηση της Alfa Romeo.

Ο Marchionne μεταξύ άλλων δήλωσε:

Εργαζόμαστε με ένα πολύ αποφασιστικό τρόπο στη προσπάθεια μας να αναμορφώσουμε την Alfa Romeo και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2014, όπου θα παρουσιάσουμε ένα νέο πενταετές πλάνο.

Ο Ιταλός ανέφερε ελάχιστα πράγματα για το 5-ετές πλάνο της Alfa Romeo, λέγοντας μόνο πως η Alfa Romeo θα χρησιμοποιήσει μια πισωκίνητη και τετρακίνητη πλατφόρμα, την οποία θα την μοιράζεται και με τις νέες γενιές των Chrysler 300 και Dodge Charger και Challenger.

Πάνω στη νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστούν τουλάχιστον 4 νέα μοντέλα της Alfa Romeo. Πρόκειται για την Giulia sedan, την Giulia Wagon, το SUV/Crossover της καθώς και τη νέα ναυαρχίδα. Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα θα βγει στην αγορά είτε προς τα τέλη του 2015 είτε στις αρχές του 2016 και θα πωλείται και στην Αμερική.

Η Alfa Romeo θέλει έως τα τέλη του 2014 να πουλά 500.000 αυτοκίνητα ετησίως (102.000 Alfas πουλήθηκαν το 2012). Στον στόχο αυτό θα συμβάλει και το γεγονός πως η Alfa Romeo επιστρέφει στην αγορά της Αμερικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο η Alfa Romeo είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 30% στην Ευρώπη, πουλώντας 50.766 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...