Αποκλειστικό: Το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeο έως το 2016, ετοιμάζει 9 νέα μοντέλα

Σχετικά άρθρα

alfa romeo plan 2016

H Alfa Romeo αυτή τη περίοδο έχει μόλις 2 αυτοκίνητα στη γκάμα της, τη MiTo και τη Giulietta, αλλά ο Sergio Marchionne έχει μεγάλα πλάνα γι’αυτή. Πόσο μεγάλα; Θέλει έως το 2016 να πουλά περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα ετησίως και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται νέα μοντέλα.

Τον Οκτώβριο του 2011 είχαμε δει το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo έως το 2014 και τώρα έχουμε στα χέρια μας -αποκλειστικά- το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, το οποίο παρουσιάστηκε σε μια συνέλευση των επενδυτών του Fiat Group πριν από μερικές ημέρες στο Λονδίνο. Η Alfa Romeo θα ρίξει το βάρος της στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και της Ασίας, η οποία χαρακτηρίζεται από το Fiat Group ως “πολλά υποσχόμενη”.

alfa romeo plan 2016 2

Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο μέσα στο 2013, δύο μέσα στο 2014, τέσσερα μέσα στο 2015 και δύο μέσα στο 2016. Το ένα θα είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης της B-segment κατηγορίας. Το δεύτερο θα είναι η αντικαταστάτης της Giulietta στη C-segment κατηγορία, ενώ στη μεγαλύτερη κατηγορία, D-segment, η Alfa Romeo ετοιμάζει τρία νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για την Giulia καθώς και ένα crossover/SUV και μια Sportwagon έκδοση που θα βασίζονται πάνω στη Giulia.

Στη μεγάλη κατηγορία E-segment, εκεί όπου ανήκουν τα Mercedes-Benz E-Class, Audi A6, BMW 5-Series, η Alfa Romeo θα μας παρουσιάσει τη νέα ναυαρχίδα της η οποία θα είναι πισωκίνητη και θα κατασκευάζεται από τη Maserati, και ενδεχομένως θα βασίζεται πάνω στη Ghibli.

Παράλληλα, η Alfa Romeo ετοιμάζει τρία ειδικά μοντέλα. Το ένα ασφαλώς θα είναι η coupe έκδοση της 4C, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2013 στην έκθεση της Γενεύης. Το δεύτερο είναι η Spider, ανοικτή έκδοση της 4C, ενώ το τρίτο μοντέλο είναι η Duetto, ένα μικρό roadster, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Mazda και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2014 με τη παραγωγή του να ξεκινά από το 2015. Τόσο το νέο MX-5 όσο και η Duetto θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...