Φήμες: Η Red Bull ήθελε τον Alonso το 2008

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Italy - Race

Σύμφωνα με την Elvira Gonzalez, δημοσιογράφο της Ισπανικής εφημερίδας El Mundo Deportivo, ο Fernando Alonso ήταν η πρώτη επιλογή της Red Bull πίσω το 2008.

Μετά την ρήξη των σχέσεων ανάμεσα στον Ισπανό και την McLaren, στο τέλος του πρωταθλήματος του 2007, ο Alonso είχε στα χέρια του την ευκαιρία να οδηγήσει για την φετινή πρωταθλήτρια. Ο Alonso όμως προτίμησε να επιστρέψει στην Renault, αφήνοντας έτσι την ομάδα του Dietrich Mateschitz, με οδηγούς τους Mark Webber και David Coulthard. Ο Coulthard έπειτα αντικαταστάθηκε από τον Sebastian Vettel με τον Alonso να κλείνει συμβόλαιο με την Ferrari.

Σύμφωνα με την Gonzalez, ο Fernando Alonso διαπραγματευόταν με την Red Bull για εβδομάδες, έχοντας και μια συνάντηση στην Μαδρίτη με τον μάνατζερ του (Luis Garcia Abad), τον πρώην ιδιοκτήτη της Toro Rosso (Gerhard Berger) και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της Red Bull (Dietrich Mateschitz). Ο Mateschitz είχε πει τότε, πως ήθελε τον Ισπανό για τουλάχιστον 2 χρόνια, με επιλογή και για τρίτο. Προσθέτοντας:

Από όσο γνωρίζω, ο Alonso μιλάει με άλλες ομάδες για συμβόλαιο μόνο ενός χρόνου. Προτιμώ άρα να περιμένω και να φτιάξω ένα μονοθέσιο ικανό να προσελκύσει τους καλύτερους οδηγούς του 2009.

koba_toyo_suzu_2009

Η άλλη εναλλακτική του Alonso για το 2008 ήταν να πάει στην Toyota, η οποία αποσύρθηκε στο τέλος του 2009.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ως αβάσιμες φήμες κατόπιν εορτής. Τυχαίνει όμως μερικές φορές, πληροφορίες που έχουν οι δημοσιογράφοι να μην βγαίνουν προς τα έξω, αποκλειστικά και μόνο γιατί είναι ανεπίσημες ειδήσεις μέσα από την ομάδα. Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι δεν θέλουν να κάψουν τις πηγές τους, αποκαλύπτοντας κάτι που τους ειπώθηκε “off the record”, οπότε βγάζουν το νέο όταν οι πηγές τους αλλάξουν θέση ή δεν έχουν ενδιαφέρον πλέον στην αποσιώπηση της είδησης.

[Πηγή: Mundo Deportivo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...