Whitmarsh: Κάναμε λάθος που αφήσαμε τον Alonso να φύγει

Σχετικά άρθρα

2010_mclaren_martin_whitmarsh

Το φλερτ της McLaren με τον Fernando Alonso συνεχίζεται και οι νέες δηλώσεις του Martin Whitmarsh, εκτός από κολακευτικές, φανερώνουν και επιθυμία της Honda ως προς την συγκεκριμένη μετακίνηση. Ο Βρετανός, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε στο Ισπανικό μέσο AS:

Αυτή τη στιγμή (ο Alonso) έχει συμβόλαιο με τη Ferrari, αλλά στο μέλλον ποιος ξέρει τι θα γίνει; Ακόμα μετανιώνω που τον αφήσαμε να φύγει το 2007. Πλέον είναι ένας πολύ ώριμος και δυνατός οδηγός. Ναί, κάναμε λάθος (το 2007).

Όσο για τις προθέσεις του Ιαπωνικού κατασκευαστή:

Η Honda θα ήθελε να έχει τον Alonso στη McLaren, αλλά και η McLaren θα ήθελε πραγματικά να έχει τον Fernando στη McLaren. Όμως για να είμαστε σαφείς, δεν είχαμε διαπραγματεύσεις μαζί του. Ο Fernando έχει συμβόλαιο με τη Ferrari.

Ακόμη και αν ο Alonso πει το ναι στη McLaren, κανείς δεν ξέρει ποιανού οδηγού τη θέση θα πάρει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, ο Button επέκτεινε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του με την ομάδα, κάτι που σημαίνει πως εάν ο Ισπανός πρωταθλητής μετακινηθεί από του χρόνου στο Woking, αυτό θα γίνει στη θέση του Sergio Perez. Από την άλλη, για το 2015 όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Martin-Whitmarsh-and-Sergio-Perez_2933927

Ο Whitmarsh μίλησε και για την απόδοση των δυο οδηγών του, τονίζοντας πως ναι μεν έχουν κάνει καλή δουλειά με ένα μέτριο μονοθέσιο, όμως θα ήθελε να δει τον Perez να γίνεται ακόμη καλύτερος. Απ’ ότι φαίνεται, ο νεαρός Μεξικανός δεν έχει πείσει για τις οδηγικές του ικανότητες.

Αυτή τη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή όσο ο Sergio θα ήθελε να είναι. Αλλά το να κερδίσεις τον Jenson Button δεν είναι και τόσο εύκολο.

Δυστυχώς, το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο καλό όσο θα θέλαμε, οπότε δεν θα πρέπει να είμαστε επικριτικοί με τους οδηγούς. Έχει κάνει καλή δουλειά φέτος ο Jenson; Ναι. Έχει κάνει καλή δουλειά ο Sergio; Ναι. Έχει επιτύχει ο Sergio ό,τι ήθελε; Όχι, αλλά ο ίδιος δίνει ό, τι μπορεί, ώστε να γίνει καλύτερος οδηγός.

Ο Alonso έχει δηλώσει πολλάκις πως δεν έχει σκοπό να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Ferrari, αλλά η προοπτική της συνεργασίας McLaren-Honda είναι άκρως δελεαστική. Το μόνο σίγουρο, είναι πως το συγκεκριμένο θέμα θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

[Πηγή: AS/Mirror]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...