Αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2014

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Korea - Race

Τον επόμενο μήνα αναμένεται η οριστικοποίηση του προγράμματος για το 2014, με την επιθυμία των ομάδων για μείωση των αγώνων σε 20, να δείχνει να ικανοποιείται. Το New Jersey έχει τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε όλο τον προηγούμενο καιρό, με τον Ecclestone να χάνει την υπομονή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και τον αγώνα να βρίσκεται στον αέρα:

(Ο αγώνας) Δεν πρόκειται να γίνει, επειδή δεν έχουν βάλει σε τάξη τα οικονομικά τους. Έβαλα το New Jersey στο καλεντάρι, μόνο επειδή με διαβεβαίωσαν ξανά και ξανά, ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν.

Όμως ούτε το grand prix στο Μεξικό φαίνεται να διεξάγεται του χρόνου, αφού οι απαιτούμενες εργασίες στις εξέδρες της πίστας και στο χώρο των pit, χρειάζονται περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Οι τελευταίες εξελίξεις, χρίζουν ως φαβορί τον αγώνα της Κορέας για να παραμείνει στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να αποκλείεται και η “επιστροφή” της Ινδίας, εάν οι Κορεάτες διοργανωτές δεν έρθουν σε συμφωνία με τον Ecclestone για τα τέλη, αλλά και την θέση του αγώνα στο πρόγραμμα (πιέζουν ώστε να πραγματοποιηθεί μετά από εκείνον στην Κίνα).

Πέρα από τον αριθμό τους, αλλαγές ετοιμάζονται και στις ημερομηνίες κάποιων αγώνων, με πιο πιθανή τη μεταφορά της Μαλαισίας κατά μια εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό σημαίνει πως το 2014 θα ξεκινήσει με grand prix σε δυο διαδοχικές Κυριακές, ώστε να μειωθούν και τα έξοδα από τις μεταφορές των ομάδων.

[Πηγή: GMM/Autosport | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...