Ο Newey μιλάει για τον σχεδιασμό της RB10

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Practice

Δείχνοντας τα δόντια της Red Bull Racing, ο Christian Horner πρόβλεψε πως η ομάδα του θα είναι εξίσου ανταγωνιστική και το 2014, καθώς είχαν το πρωτάθλημα του 2013 στο τσεπάκι τους από πολύ νωρίς, ενώ οι Ferrari και Mercedes πάλευαν για την δεύτερη θέση.

Ο αρχισχεδιαστής όμως της Red Bull, δεν είναι τόσο σίγουρος για την κυριαρχία της ομάδας του, στην νέα, turbo περίοδο της Formula 1. Από την άλλη όμως, ο τρόπος που ο Adrian Newey περιγράφει την μέθοδό του, στην σχεδίαση ενός νέου μονοθεσίου, τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο απλά:

Το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να διαβάσεις τους κανονισμούς, πολύ, πολύ προσεκτικά. Προσπαθείς να διαβάσεις αυτό που λένε πραγματικά, όχι αυτό που θα ήθελαν να λένε, δεν είναι πάντα το ίδιο. Μετά απλά μοιράζεις τα πάντα σε κομμάτια.

Έπειτα, προσπαθείς να καταλάβεις, από τους κανονισμούς, την αεροδυναμική και τη μηχανική διάταξη που ταιριάζει καλύτερα στο κάθε κομμάτι. Φεύγεις, κάνεις έρευνα και σε κάποιο σημείο, ενώνεις όλα τα κομμάτια μαζί. Για μένα αυτό είναι και το σημαντικότερο. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι σύσσωμο και όχι απλώς ενωμένα κομμάτια.

Το μονοθέσιο που θα περνάει όλα τα άλλα, θα είναι αυτό που διαθέτει τον καλύτερο συνδυασμό μηχανής, αμαξώματος. Αν το ένα από τα δύο σε απογοητεύσει, θα έχεις πρόβλημα. Ποιός θα έχει τον καλύτερο συνδυασμό; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό είναι που θα κάνει την ερχόμενη χρονιά τόσο ενδιαφέρουσα.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα