Ricciardo: Το 2014, η κατάλληλη χρονιά για να παλέψεις με τον Vettel

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Previews

Το 2014, όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή, καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ότι στα μονοθέσια θα πρέπει να βρίσκονται οι νέοι turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, θ’ αντικαταστήσουν τους ατμοσφαιρικούς V8. Αλλαγές, όμως, θα υπάρξουν και στην αεροδυναμική, κάτι που αναγκάζει τους τεχνικούς και τους σχεδιαστές να ξεκινήσουν από το μηδέν τη δημιουργία των νέων τους μονοθεσίων. Πολλές ομάδες το βλέπουν αυτό σαν μια ευκαιρία να σταματήσουν το σερί τής Red Bull, ενώ και οι οδηγοί πιστεύουν ότι το θα έχουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κερδίσουν τον Vettel, ελπίζοντας να προσαρμοστούν καλύτερα στους νέους κανονισμούς.

Ο Daniel Ricciardo είναι ο νέος team-mate για τον Sebastian Vettel, και ο Christian Horner πιστεύει ότι ο Αυστραλός μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα το 2014. Ο 24χρονος λέει πως η νέα χρονιά θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παλέψει κάποιος με τον Πρωταθλητή, λόγω φυσικά των μεγάλων αλλαγών.

Ήταν τόσο κυρίαρχος με το μονοθέσιο τα τελευταία χρόνια. Αν δεν υπήρχαν αλλαγές, πιθανόν να συνέχιζε την κυριαρχία του. Τουλάχιστον, μ’ αυτές τις αλλαγές, ίσως υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός. Ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι τόσο κυρίαρχος με το νέο πακέτο. Αυτό είναι σίγουρα υπέρ μου.

Μ’ έναν τόσο καλό οδηγό δίπλα σου, αναγκάζεσαι να βελτιώσεις την προσωπική σου απόδοση, και ο Ricciardo παραδέχεται ότι θα πρέπει να γίνει καλύτερος οδηγός.

Υποθέτω ότι έχουμε ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω γρήγορα. Έχοντας την ομάδα γύρω μου, θα το κάνω γρήγορα και θα μου δώσουν την εμπειρία τους. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα και, στη συνέχεια, θα κάνω ό,τι μπορώ, για να φτάσω στο επίπεδο του Vettel, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς. Αλλά, θα πάρει λίγο χρόνο.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Lars Baron/Getty Images/Red/Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα