Φήμες: Νέα αύξηση βάρους στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Qualifying

Όσοι διάβασαν τα τεχνικά άρθρα επεξήγησης των αλλαγών των κανόνων στην Formula 1, εδώ, εδώ κι εδώ, θα παρατήρησαν ότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο συνολικό βάρος των μονοθεσίων. Οι νέοι κανόνες αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι το ελάχιστο συνολικό βάρος του μονοθεσίου πρέπει να είναι 690kg δίχως καύσιμα.

Νέες όμως πληροφορίες από το Blogf1 επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας για περαιτέρω αύξηση του συνολικού βάρους των μονοθεσίων, κατά 2 κιλά. Η αύξηση αυτή δεν θα έρθει με κάποια διαφοροποίηση που θα κάνει του οδηγούς να αποφύγουν τις απαιτούμενες δίαιτες από τις ομάδες τους, αλλά θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης βάρους των τροχών.

Κάθε τροχός που θα φοράει τα ελαστικά της Pirelli υπολογίζεται πως θα είναι κατά 500gr βαρύτερος από τους περσινούς, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή των κανόνων από την FIA. Αναμένουμε οπότε με ανυπομονησία το επόμενο συμβούλιο του Strategy Group και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει. Ας μην ξεχνάμε τις πρωτοφανείς αλλαγές που έφερε το προηγούμενο, όπως οι διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα και οι μόνιμοι αριθμοί των οδηγών.

[Πηγή: Blogf1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...