Ο Dan Ammann υποψήφιος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel

Σχετικά άρθρα

Opel-Ammann-286158

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Opel, o Πρόεδρος της GM, Daniel Ammann, προτάθηκε διάδοχος του μέλους του Δ.Σ. της GM Steve Girsky, ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel (OSB). Η υποψηφιότητα θα αξιολογηθεί από το OSB σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Ο 51 ετών Girsky, ανέλαβε Πρόεδρος του OSB το Νοέμβριο του 2011. Η Mary Barra, CEO της GM εκθείασε τον Steve Girsky για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά του:

Ο Steve ηγήθηκε του σχεδίου ανάκαμψης της GM για την Ευρώπη που έχει επαναφέρει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής στο δρόμο για την κερδοφορία. Ο Dan Ammann θα συνεχίσει στην ίδια πορεία και με σαφή στόχο το break-even μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Ο Ammann, 41 ετών σήμερα, αποδέχτηκε την πρόκληση λέγοντας:

Ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο του  Steve Girsky. Η Opel είναι βασικός συντελεστής στην παγκόσμια επιτυχία της στρατηγικής της GM και θα συνεργαστούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Opel.

Ο Girsky μίλησε επίσης ενθαρρυντικά:

Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματα της GM και της Opel. Αυτή η ομάδα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει το έργο που εμείς ξεκινήσαμε.

Ο Girsky, πρώην Αντιπρόεδρος, Εταιρικής Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Παγκόσμιου Προϊοντικού Σχεδιασμού, ανέλαβε ρόλο ανώτερου συμβούλου στη GM τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της GM.

Opel-Zafira-Tourer-272935

Στις σχετικές ειδήσεις η Opel γιορτάζει τα 15τα γενέθλια του συστήματος Flex7, την ιστορία του οποίου μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ο Dan Ammann υποψήφιος διάδοχος του Steve Girsky στο Τιμόνι του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel

Ο Πρόεδρος της GM, Daniel Ammann, 41, προτάθηκε διάδοχος του μέλους του Δ.Σ. της GM Steve Girsky, ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel (OSB). Η υποψηφιότητα θα αξιολογηθεί από το OSB σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Ο Girsky, 51, ανέλαβε Πρόεδρος του OSB το Νοέμβριο του 2011. Η Mary Barra, CEO της GM εκθείασε τον Steve Girsky για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά του: «Ο Steve ηγήθηκε του σχεδίου ανάκαμψης της GM για την Ευρώπη που έχει επαναφέρει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής στο δρόμο για την κερδοφορία. Ο Dan Ammann θα συνεχίσει στην ίδια πορεία και με σαφή στόχο το break-even μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.»

Ο Ammann αποδέχτηκε την πρόκληση: «Ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο του  Steve Girsky. Η Opel είναι βασικός συντελεστής στην παγκόσμια επιτυχία της στρατηγικής της GM και θα συνεργαστούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Opel.»

Ο Girsky μίλησε επίσης ενθαρρυντικά: «Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματα της GM και της Opel. Αυτή η ομάδα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει το έργο που εμείς ξεκινήσαμε.» Ο Girsky, πρώην Αντιπρόεδρος, Εταιρικής Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Παγκόσμιου Προϊοντικού Σχεδιασμού, ανέλαβε ρόλο ανώτερου συμβούλου στη GM τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της GM.

Η Opel Θέτει Πρότυπα Ευελιξίας: 15 Χρόνια με Συστήματα Flex7

  • Ο δρόμος για την επιτυχία: το Flex7 λανσαρίστηκε με το πρώτο Zafira τον Ιανουάριο του 1999
  • Η κατάκτηση της αγοράς: το Zafira εξελίσσεται από καινοτόμο όχημα σε ‘κινητό σαλόνι’
  • Συνταγή επιτυχίας: Φιλοσοφίες Flex εμπνευσμένες από το Flex7 σε άλλα μοντέλα Opel

Το 1999, το πολυμορφικό Zafira δημιούργησε πρότυπα ολοκληρωμένης ευελιξίας εσωτερικού με το λανσάρισμα της μοναδικής φόρμουλας Flex7 της Opel. Η προηγμένη φιλοσοφία καθισμάτων άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία με το πρώτο Zafira, και αναβαθμίστηκε σημαντικά το 2005 με τον ερχομό της επόμενης γενιάς. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα. Το καινοτόμο Zafira τιμήθηκε με το ‘Χρυσό Τιμόνι’ το πρώτο έτος της κυκλοφορίας του. Περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια Zafira πρώτης και δεύτερης γενιάς πουλήθηκαν πριν λανσαριστεί το Zafira Tourer, το λεγόμενο ‘κινητό σαλόνι’, το 2011, προσφέροντας το τέλειο μίγμα λειτουργικότητας και άνεσης.

Zafira – το καινοτόμο επταθέσιο συμπαγές πολυμορφικό

Η επιτυχημένη φόρμουλα Flex7 είναι ουσιαστικά ίδια και σήμερα όπως το 1999: μέγιστη ευελιξία εσωτερικού χωρίς την αφαίρεση καθισμάτων. Ήδη από την πρώτη γενιά Zafira, η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούσε να αναδιπλώνεται ατομικά ή σαν ενιαία μονάδα, στο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Για έναν εντυπωσιακό μέγιστο χώρο αποσκευών 1.700 L, ο οδηγός έπρεπε απλά να αναδιπλώσει τα μαξιλάρια και τις πλάτες των καθισμάτων της μεσαίας σειράς πριν ασφαλίσουν στις πλάτες των καθισμάτων της πρώτης σειράς. Σε 15 δευτερόλεπτα, το Zafira μπορούσε να μεταμορφωθεί από επταθέσο σε διθέσιο. «Θέλαμε τα πάντα να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολα και άνετα» δήλωσε ο Frank Leopold, Engineering Group Manager Innovation, Show Cars & Advanced Packaging, πνευματικός πατέρας της φιλοσοφίας Flex7. «Σαν μέσο πελάτη, φανταστήκαμε μία μητέρα να κρατά από το χέρι το παιδί της και να πρέπει να αλλάξει τη διάταξη των καθισμάτων. Κανείς από τους ανταγωνιστές δεν προσέφερε παρόμοια ευελιξία. Ξαφνικά ακόμα και οι μεγάλες εξορμήσεις για ψώνια έγιναν ευχάριστα διαλείμματα, αφού τα πάντα ήταν σοφά μελετημένα.» Και χάρη στα υπερυψωμένα και ευρύχωρα καθίσματα, η οδήγηση του Zafira ήταν επίσης μία ξεκούραστη εμπειρία.

Η άφιξη του Flex7 σήμανε το τέλος μιας εποχής για την Opel, αφού καταργήθηκε η ανάγκη αφαίρεσης και μεταφοράς βαριών καθισμάτων για τη δημιουργία περισσότερου χώρου – παρόλο που ακόμα και σήμερα,15 χρόνια αργότερα, ο ανταγωνισμός δεν προσφέρει παρόμοια συστήματα.

Zafira Family και Zafira Tourer – το επιτυχημένο δίδυμο για όλες τις ανάγκες

Για τη δεύτερη γενιά Zafira το 2005, οι μηχανικοί της Opel βελτιστοποίησαν τη λειτουργία αναδίπλωσης της δεύτερης σειράς καθισμάτων σε διαιρούμενη 40:20:40 διάταξη, ώστε δύο ενήλικες να μπορούν να κάθονται άνετα στα εξωτερικά καθίσματα. Στη συνέχεια, το 2011, η εισαγωγή του Flex7 Plus ανέδειξε το νέο Zafira Tourer σε master της ευελιξίας. Ενώ η τρίτη σειρά καθισμάτων εξακολουθούσε να αναδιπλώνεται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, η δεύτερη σειρά ξανασχεδιάστηκε εξ αρχής. Δεν ήταν πλέον μονοκόμματη και έφερε τρία ατομικά καθίσματα, τα οποία αναδιπλώνονταν για τη διαμόρφωση ενός ακόμα μεγαλύτερου, πλήρως επίπεδου πατώματος.

Η σχεδίαση των τριών καθισμάτων επέτρεπε τη μετατόπισή τους εμπρός πίσω μέχρι 210 mm, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έφτανε τα 1.860 L. «Με αυτό το ευέλικτο εσωτερικό, το Zafira Tourer είναι επίσης ιδανικό για επαγγελματικά ταξίδια, υπερβαίνοντας κατά πολύ το χαρακτηρισμό του σαν ένα οικογενειακό van» δήλωσε ο Leopold.

Ταξίδι σε ‘κινητό σαλόνι’ πρώτης κατηγορίας  

Το ‘δυνατό χαρτί’ του Zafira Tourer παραμένει το προαιρετικό σύστημα Lounge Seating που προσφέρει στους επιβάτες της δεύτερης σειράς χώρο εφάμιλλο με ενός sedan ανώτερης κατηγορίας. Ένας ευφυής και εύχρηστος μηχανισμός αναδίπλωσης / περιστροφής μεταμορφώνει την πλάτη του μεσαίου καθίσματος σε υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων που μπορούν να μετακινηθούν μέχρι 280 mm προς τα πίσω – πετυχαίνοντας κορυφαίες τιμές στην κατηγορία με πλούσιο χώρο για τα πόδια. Τα καθίσματα μπορούν να μετατοπίζονται επίσης κατά 50 mm προς το κέντρο της καμπίνας, αληθινή καινοτομία στην κατηγορία που αυξάνει την ευρυχωρία στην περιοχή των ώμων.

Σειρά Flex: Συνταγή επιτυχίας και σε άλλα μοντέλα Opel

Από το 1999 που εμφανίστηκε το Flex7, μία σειρά ευέλικτων φιλοσοφιών εσωτερικού έχει ενσωματωθεί και σε άλλα μοντέλα της Opel. Η φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, το σύστημα FlexDoors και η κεντρική κονσόλα FlexRail στο Opel Meriva, καθώς και το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix και πλάτης πίσω καθισμάτων FlexFold του Astra Sports Tourer, έχουν τις ρίζες τους στο σύστημα Flex7 του πρώτου Opel Zafira. «Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε καινοτομίες κατάλληλες για κάθε μοντέλο – με συστήματα φιλικά προς την πλάτη και την οικογένεια, ή που αναβαθμίζουν το όχημα» δήλωσε ο Leopold.

Καινοτομίες Opel Flex

1999 Παραγωγή και λανσάρισμα του πρώτου Zafira. Το νέο σύστημα καθισμάτων Flex7θέτει το πρότυπο για την πρώτη γενιά της ολοκληρωμένης ευελιξίας εσωτερικού.
2003 Με το παγκοσμίως πρώτο FlexSpace, το Opel Signum προσφέρει περισσότερους χώρους και ανέσεις από ποτέ. Το σύστημα των πίσω καθισμάτων αποτελείται από δύο ατομικά ρυθμιζόμενα μονά καθίσματα που παρέχουν εξαιρετική ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών. Το κεντρικό στοιχείο του συστήματος μπορεί επίσης να μετατραπεί σε υποβραχιόνιο ή κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο.
2003 Το Meriva εγκαινιάζει την κατηγορία μικρών πολυμορφικών. Χάρη στη φιλοσοφίαFlexSpace, το Meriva μεταμορφώνεται γρήγορα και απλά από πενταθέσιο σε τετραθέσιο, τριθέσιο ή διθέσιο όχημα χωρίς την αφαίρεση καθισμάτων.
2005 Αναβάθμιση του συστήματος Flexμε τη δεύτερη γενιά Zafira. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται σε διάταξη 40:20:40.
2006 Η Opel είναι η πρώτη και μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων  FlexFix με το νέο Corsa. Αυτό ενσωματώνεται πλήρως στον πίσω προφυλακτήρα και βγαίνει συρταρωτά για τη μεταφορά δύο ποδηλάτων.
2009 Μία δημιουργική ιδέα των μηχανικών και σχεδιαστών της Opel, το FlexFloorλανσάρεται στη συμπαγή κατηγορία. Αυτή αυξάνει την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών για μία μεγάλη ποικιλία φορτίων, καθώς και την ευελιξία φόρτωσης του νέου Astra. Το πάτωμα του χώρου αποσκευών μετακινείται και ασφαλίζει σε τρία επίπεδα. Όταν τοποθετείται στο χαμηλότερο ύψος, διατίθενται μέχρι 370 L.
2010 Η δεύτερη γενιά FlexDoors του Meriva είναι ένα καινοτόμο σύστημα πίσω θυρών με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα του αμαξώματος που διευκολύνει την πρόσβαση (είσοδο / έξοδο) στο αυτοκίνητο. Το εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων FlexSpaceκαι το πατενταρισμένο FlexFix της Opel  αναδεικνύουν το Meriva σε αληθινό πρωταθλητή ευελιξίας. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που έχει πιστοποιηθεί με σφραγίδα έγκρισης από την ομάδα ειδικών της Καμπάνιας για Υγιή Πλάτη (AGR) που αναγνωρίζει τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του. Το Meriva περιλαμβάνει επίσης το σύστημα κονσόλας FlexRail.
2010 Το Astra Sports Tourer είναι το πρώτο συμπαγές wagon εκτός premium κατηγορίας που προσφέρει τηλεχειριζόμενη λειτουργία αναδίπλωσης καθισμάτων με FlexFold – ένα σύστημα που αναδιπλώνει τις πλάτες των πίσω καθισμάτων μέσω μπουτόν.Αυτό συνοδεύεται από άλλα, ευφυή, ανώτερα χαρακτηριστικά. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, η χωρητικότητά του είναι εντυπωσιακή, από 500 – 1.550 liters.
2011 Ο νέος “Δάσκαλος της Ευελιξίας” είναι το Zafira Tourer. Στοιχεία τηα καμπίνας που ξεχωρίζουν είναι το σύστημα καθισμάτων Flex7 Plus και το προαιρετικό “LoungeSeating System.
2013 Η Opel προσφέρει το πατενταρισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix με όλα σχεδόν τα μοντέλα της: Antara, Astra, Corsa, Meriva και Zafira Tourer. Τα νεώτερα μέλη στο κλαμπ FlexFix είναι το συμπαγές SUV Mokka και το μοδάτο ADAM. Με τη δεύτερη γενιά του συστήματος μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix, τα Astra Sports Tourer λαο Zafira Tourer μπορούν να μεταφέρουν μέχρι τέσσερα ποδήλατα, ενώ το Mokka αντίστοιχα μέχρι τρία.
2014 Μία βελτιωμένη κεντρική κονσόλα FlexRail κάνει πρεμιέρα στο νέο Meriva. Με την ίδια ευελιξία και πρακτικότητα, προσφέρει τώρα περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr