Massa: Δεν επηρεάστηκαν οι σχέσεις μου με τη Williams μετά από τη Μαλαισία

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Το Γερμανικό Grand Prix τού 2010 μάς είναι περισσότερο γνωστό για το περίφημο “Fernando is faster than you” στον Felipe Massa, παρά για το “1-2” τής Ferrari. Ο Βραζιλιάνος, όταν υπέγραφε με τη Williams, άφησε πίσω του τα όσα πέρασε στη Scuderia, υπογράφοντας συμβόλαιο με “τιμές” νούμερο 1 οδηγού.

Ωστόσο, η μισητή αυτή φράση για τον Massa, ακούστηκε ξανά, μόλις στον δεύτερό του αγώνα με τη Williams, όταν η βρετανική ομάδα του είπε ν’ αφήσει τον Valtteri Bottas να περάσει, κάτι που δεν έκανε ο 32χρονος δεν έκανε, όπως είδαμε. Κάποιοι ίσως να ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο team-order μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στο Grove, αλλά ο Massa έχει αντίθετη άποψη.

Δε νομίζω ότι καταστράφηκε η σχέση. Όταν κάνω κάτι λάθος, θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγγνώμη, και η ομάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε συγγνώμη εδώ. Αυτό που έγινε στον τελευταίο αγώνα δεν ήταν σωστό. Είμαι σίγουρος ότι και η ομάδα έχει την ίδια άποψη.

Είπα τις ιδέες μου στην ομάδα και όλα είναι ξεκάθαρα. Τα πάντα θα πρέπει να είναι καλά και πιστεύω ότι δε θα ξανασυμβεί αυτό που έγινε στον τελευταίο αγώνα. Δεν ήταν η σωστή στιγμή στον τελευταίο αγώνα. Δεν έχουμε συζητήσει αντίστοιχες καταστάσεις.

Ο Sir Stirling Moss υποστήριξε την ενέργεια του Massa να μην αφήσει τον Bottas να περάσει, και φυσικά ο οδηγός τής Williams δεν έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε την περασμένη Κυριακή.

Αυτό που έκανα, για ‘μένα, ήταν το σωστό. Είμαι επαγγελματίας οδηγός, πάντα ήμουν, και θα συνεχίσω να είμαι και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου, αλλά και να κάνω το σωστό επίσης. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά αγωνίζομαι για τον εαυτό μου, επίσης, και θα πρέπει να κάνω το καλύτερο για την καριέρα μου.

Massa-Bottas

Δηλώσεις για το θέμα κάνει και ο Bottas, που εξηγεί ότι ήταν πιο γρήγορος θα μπορούσε να προσπεράσει τον Jenson Button για την 6η θέση, αν φυσικά δεν υπήρχε το εμπόδιο του team-mate του.

Εξαρτάται πάντα από την κατάσταση, αλλά ελπίζουμε να μπορούμε ν’ αγωνιστούμε λίγο περισσότερο στο μέλλον. Πιστεύω ότι είναι σαφές ότι, σαν ομάδα, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα καλύτερα στη Μαλαισία. Αλλά, θα μάθουμε από αυτό. Ίσως θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε καλύτερα την κατάσταση.

Θα μπορούσα να είχα περάσει τον Button, αλλά, αν δεν μπορούσα, ίσως θα έπαιρνε τη θέση του πίσω. Θα το ξέρουμε για το μέλλον. Είσαι υπάλληλος της ομάδας και θα πρέπει να δουλέψεις για την ομάδα, για να είναι ξεκάθαρο τι κάνουμε. Φυσικά και θέλεις να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου, αλλά νομίζω ότι πρέπει πάντα να παίζεις με τους κανόνες.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...