Ο Stirling Moss υπερασπίζεται τον Massa

Σχετικά άρθρα

Massa-Bottas

Ο κυριακάτικος αγώνας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θεαματικός, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ενδιαφέρον αυξήθηκε στους τελευταίους γύρους, με τη μάχη των Fernando Alonso και Nico Hulkenberg, αλλά κυρίως με τα team-orders τής Williams προς τον Felipe Massa, όταν ο Βραζιλιάνος άκουσε ότι πρέπει ν’ αφήσει στον Valtteri Bottas να περάσει στην 7η θέση.

Όσο κι αν περιμέναμε, αυτό ποτέ δεν έγινε, καθώς ο Βραζιλιάνος κρατούσε πεισματικά τη θέση του, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να υπακούσει στις εντολές τής ομάδας του. Για κάποιους, αυτό δεν ήταν σωστό, αλλά σ’ αυτούς δεν ανήκει ο Sir Stirling Moss, καθώς τάσσεται στο πλευρό τού Massa.

Αν δεν είναι γραμμένο στο συμβόλαιό σου ότι πρέπει ν’ αφήσεις τον team-mate σου να περάσει, μάχεσαι για τη θέση σου, όπως κάνουν οι άλλοι οδηγοί στην πίστα. Και αν υπήρχε ένα τέτοιο συμβόλαιο, δε θα το υπέγραφα. Έκανα μόνο μία εξαίρεση, στον Jaun Manuel Fangio, και το έκανα από σεβασμό.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι: αργότερα, μέσα στη χρονιά, μπορεί να είσαι διεκδικητής τού τίτλου, και αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας! Αν ήμουν στη θέση τού Massa, θα έκανα ακριβώς το ίδιο.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να διαβάζεις τη σκέψη μου, διότι πιστεύω ακριβώς τα ίδια με τον 84χρονο, κι έχω γράψει πολλές φορές ότι μισώ τα team-orders.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα