129711646-5510111842014

Ο Nico Rosberg τερμάτισε δεύτερος στην Κίνα, σε ένα δύσκολο Grand Prix για τον ίδιο, όπου έπρεπε να διαχειριστεί μόνος του την κατανάλωση στα καύσιμα, αφού η τηλεμετρία για το μονοθέσιό του είχε πρόβλημα. Μια κακή εκκίνηση τον έριξε πιο πίσω από την τέταρτη θέση που είχε πάρει στις κατατακτήριες, όμως μέχρι το τέλος του αγώνα κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά. Ο ίδιος απόλαυσε την προσπάθεια που έκανε, περνώντας τους αντίπαλους συνδυασμούς, απονέμοντας τα εύσημα στην Mercedes για την W05.

Στην εκκίνηση υπήρχαν αυτοκίνητα παντού. Είχα μια μικρή επαφή εκεί, αλλά ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν αντιμετώπισε θέμα. Είναι πολύ ευχάριστο να οδηγείς το συγκεκριμένο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή. Είναι φανταστική η δουλειά που έκανε η ομάδα, απλά φανταστική, οπότε οφείλω ένα ευχαριστώ σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό.

Είναι πάρα πολύ γρήγορο και πραγματικά ανεβάζει το δείκτη ευχαρίστησης. Η προσπάθεια που έκανα προσπερνώντας τα άλλα μονοθέσια ήταν απολαυστική, στην πραγματικότητα όμως δεν θέλεις να τους κυνηγάς. Παρόλα αυτά, είναι ωραίο όταν κυνηγάς με ένα τόσο καλό μονοθέσιο.

306133239-350111942014

Ο Γερμανός δήλωσε πως σκοπεύει να παραμείνει πρώτος στο πρωτάθλημα, κάτι που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια απέναντι στο φορμαρισμένο Hamilton, και περιμένει η ομάδα του να κάνει το μεγαλύτερο βήμα εξέλιξης στην Καταλονία, όπου παραδοσιακά θα έρθουν τα πρώτα μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων για τα μονοθέσια.

Ελπίζω πως θα βελτιωθούμε περισσότερο από τις άλλες ομάδες. Θέλουμε να πάμε στη Βαρκελώνη έχοντας κάνει το μεγαλύτερο βήμα στην εξέλιξη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Είναι μια ευκαιρία για εμάς, ώστε να μεγαλώσουμε το πλεονέκτημα που έχουμε και αυτή είναι η προσέγγιση: πίεση στο 100 τοις εκατό.

Η Mercedes έχει ξεκινήσει με τεράστιο πλεονέκτημα το φετινό πρωτάθλημα και η W05 αποτελεί υγιή βάση για περαιτέρω εξέλιξη μέσα στη χρόνια. Έχοντας κατά νου και το πάγωμα στην εξέλιξη των power units, ο ανταγωνισμός θα δυσκολευτεί πολύ να πλησιάσει τους Γερμανούς μέσα στη φετινή σεζόν, με το πρωτάθλημα κατασκευαστών να δείχνει τελειωμένο από τον τέταρτο αγώνα και το ενδιαφέρον να στρέφεται στη μάχη για τον τίτλο των οδηγών.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 team]