H Ferrari λέει όχι στους υβριδικούς κινητήρες, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον

Σχετικά άρθρα

LaFerrari_engine

Amedeo Felisa, ο CEO της Ferrari σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως η εταιρία του δεν θα τοποθετήσει υβριδικούς κινητήρες στα μελλοντικά μοντέλα της, τουλάχιστον μέχρι η τεχνολογία των μπαταριών να κάνει ένα μεγάλο άλμα προόδου.

Ο Felisa δήλωσε πως μια υβριδική 458 Italia θα είχε ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν θα γίνει εξηγώντας πως ο ηλεκτροκινητήρας της LaFerrari κοστίζει περίπου €60.000. Στην τιμή αυτή μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνονται η τεχνική και η οικονομική προσπάθεια που απαιτείται από την Ferrari ώστε να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος του υβριδικού συστήματος, το οποίο ανέρχεται στα 150 κιλά.

Ο Ιταλός έκλεισε λέγοντας πως η LaFerrari δείχνει το μέλλον για το πως υβριδικά συστήματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση των supercars, ενώ επανέλαβε τα σχέδια του να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 και τη μέση κατανάλωση των μοντέλων της Ferrari κατά 20% κάθε 4 χρόνια, με χρήση turbo κινητήρων και με ήπια υβριδική τεχνολογία (συστήματα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, Start/Stop κτλ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...