Έξαλλος ο Lauda από τη μετονομασία της στροφής του στο Red Bull Ring

Σχετικά άρθρα

Lauda Niki 2014 Malaysia

Τον ερχόμενο Ιούνιο επιστρέφει το Αυστριακό Grand Prix στη Formula 1, μετά από απουσία περισσότερων από 10 χρόνων. Με μια Αυστριακή ομάδα να έχει κατακτήσει 4 σερί πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, το ενδιαφέρον ανέβηκε κατακόρυφα και έπειτα από συζητήσεις του Bernie Ecclestone με τον ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz -και πλέον ιδιοκτήτη του Red Bull Ring- ο αγώνας επανήλθε στο καλεντάρι.

Για να γίνει αυτό, ο Mateschitz επένδυσε τεράστια ποσά προς την ανακατασκευή της πίστας, αλλά και των εγκαταστάσεων αυτής, με σκοπό να πληρεί τα κριτήρια της Formula 1. Προφανώς, σε αυτό βοήθησαν και οι χορηγοί με τους οποίους ήρθε σε συμφωνία, κάτι που οδήγησε στη μετονομασία δυο στροφών, αυτή του Niki Lauda και την αμέσως επόμενη, του Gerhard Berger, και μόνο αυτή με το όνομα του Jochen Rindt να παραμένει ως έχει.

Ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός οδηγός και μοναδικός που έχει κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του, δεν εντυπωσιάστηκε από τη συγκεκριμένη κίνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος που να αποφασίζει για τέτοια πράγματα; Μπορώ να το αποδώσω μόνο στο γεγονός πως τώρα βρίσκομαι στη Mercedes και κερδίζουμε τη Red Bull.

Σαν τιμωρία, η Mercedes θα πανηγυρίσει το ένα-δυο μέσα στο Spielberg. Για να επανορθώσουν, πρέπει στη συνέχεια να δώσουν σε δυο στροφές το όνομά μου!

Η στροφή Niki Lauda θα μετονομαστεί σε στροφή Pirelli και αυτή του Gerhard Berger σε Wurth, από τη Γερμανική εταιρεία εργαλείων. Ενώ, αν δοθούν τα κατάλληλα χρήματα, θα αλλάξει και το όνομα της στροφής Jochen Rindt.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...