Η Tata δουλεύει πάνω σε ένα υπερτροφοδοτούμενο Nano, μία ηλεκτρική έκδοση και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο

Σχετικά άρθρα

7c720694b8a075cec35f138998e98a5a

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την μακρινή Ινδία, η Tata δουλεύει πάνω σε αρκετά νέα projects σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της από “φθηνή” σε “έξυπνη”.

Ένα από αυτά τα projects, είναι η υπερτροφοδότηση του κινητήρα των 600 κ.εκ. που αυτή τη στιγμή κινεί το Tata Nano. Η αλήθεια είναι, πως με 38 ίππους και 51 Nm ροπής ο κινητήρας είναι σχετικά ασθενικός, ακόμα και για αυτοκίνητο πόλης, οπότε ο κατασκευαστής σκοπεύει να τον δυναμώσει. Δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο, αλλά τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για “σημαντική αύξηση της ιπποδύναμης”. Εκτός από τον κινητήρα, η Tata δουλεύει και πάνω σε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για το Nano. Δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες εκτός από το ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα ονομαστεί F-Tronic.

Το τελευταίο projectτης Ινδικής εταιρίας, είναι η παρουσίαση μίας υβριδικής έκδοσης του Nano με όνομα “e-rev”. Η έκδοση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα καθώς η εταιρία περιμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της Ινδικής κυβέρνησης όσον αφορά στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα αλλά  σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tata, ο κατασκευαστής έχει την τεχνολογία και την θέληση για να λανσάρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Μένει μόνο να οριστικοποιηθούν τα standards για αυτή την κατηγορία, κάτι για το οποίο δουλεύει σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων

Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Elon Musk λίγες ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Musk,...