Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus έκτασης 620 στρεμμάτων, τοποθεσία ενός πρώην εργοστασίου της Royal Ordnance που κατασκεύαζε βόμβες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην πόλη Bridgewater του Somerset της Αγγλίας.

Το κόστος της επένδυσης για το εργοστάσιο ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια λίρες (4,67 δισ. ευρώ), με το βρετανικό κράτος να χρηματοδοτεί την κατασκευή του εργοστασίου με 500 εκατομμύρια λίρες. H έναρξη της παραγωγής μπαταριών θα ξεκινήσει εντός του 2026.

Το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών της Tata εκτός της εγχώριας αγοράς της Ινδίας θα διευθύνεται από τη θυγατρική Agratas και με τελική χωρητικότητα 40 GWh θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

Αυτή η χωρητικότητα από μόνη της είναι λίγο λιγότερο από το μισό από αυτό που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο για να καλύψει την προβλεπόμενη τοπική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030.

Κλείνοντας, εργοστάσιο θα δημιουργήσει 4.000 θέσεις εργασίας, και αρχικά θα κατασκευάσει μπαταρίες για την Tata Motors και την Jaguar Land Rover, πριν επεκταθεί αργότερα στην παραγωγή μπαταριών για διαφορετικές εφαρμογές, όπως επαγγελματικά οχήματα, δίτροχα και λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...