Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Elon Musk λίγες ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk, η περιουσία του οποίου έπεσε κάτω από τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, πούλησε 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla μεταξύ Παρασκευής 4 Νοεμβρίου και Τρίτης 8 Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τα αρχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Μετά από αυτή την πώληση μετοχών ο Musk έχει μερίδιο περίπου 14% στην Tesla, ενώ ο σκοπός της πώλησης των μετοχών δεν έγινε γνωστός. Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο Musk θα πουλούσε επιπλέον μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με το Twitter.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον Απρίλιο ότι τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla. Παρόλα αυτά, πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο και δήλωσε ότι η πώληση πραγματοποιήθηκε για να καταβάλει το αντίτιμο για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διέθετε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μετά την πώληση μέρους της συμμετοχής του στην Tesla.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία, ενώ η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έκανε γνωστές τις προθέσεις του να εξαγοράσει το Twitter τον περασμένο Απρίλιο.

Η καθαρή περιουσία του Musk ανέρχεται σήμερα στα 179 δισ. δολάρια, με ένα μεγάλο τμήμα της να προέρχεται από το μερίδιο των μετοχών του στην Tesla, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 589,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...