Η Ινδία μειώνει το φόρο εισαγωγής στα ηλεκτρικά σε όποια εταιρία επενδύσει 500 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεση της να μειώσει τους φόρους εισαγωγής σε ηλεκτρικά οχήματα, για εταιρείες που θα δεσμευτούν για επενδύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής εντός τριών ετών, ενισχύοντας ενδεχομένως τα σχέδια της Tesla να εισέλθει στην ινδική αγορά.

Οι εταιρείες που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις θα επιτρέπεται να εισάγουν περιορισμένο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερο φόρο 15% σε αυτοκίνητα με κόστος 35.000 δολαρίων και άνω. Η Ινδία επιβάλλει επί του παρόντος φόρο 70% ή και 100% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάλογα με την αξία τους.

Η συγκεκριμένη πολιτική έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει επενδύσεις στον χώρο των ηλεκτρονικών οχημάτων από παγκόσμιους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων,

ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ινδικό υπουργείο Εμπορίου.

Η Ινδία επεξεργάζεται μια νέα πολιτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εδώ και αρκετούς μήνες, μετά από πρόταση της Tesla να δημιουργήσει στη χώρα ένα εργοστάσιο και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους (κοντά στα 24.000 δολάρια) με αντάλλαγμα χαμηλότερους φόρους εισαγωγής.

Ωστόσο, οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένης της Tata Motors και της Mahindra and Mahindra, άσκησαν πιέσεις κατά της μείωσης των φόρων στα ηλεκτρικά οχήματα για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας και των επενδυτών της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, στόχος της νέας πολιτικής είναι:

H ενίσχυση του οικοσυστήματος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω της προώθησης υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, που οδηγεί σε υψηλό όγκο παραγωγής, οικονομίες κλίμακας και χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Οι εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερους δασμούς θα επιτρέπονται για πέντε χρόνια το πολύ και ο συνολικός αριθμός των οχημάτων θα περιοριστεί σε 8.000 ετησίως.

Προσκαλούμε τις παγκόσμιες εταιρείες να έρθουν στην Ινδία. Είμαι βέβαιος ότι η Ινδία θα γίνει παγκόσμιος κόμβος για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει το εμπόριο,

δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας, Piyush Goyal, συμπληρώνοντας πως η κίνηση αυτή θα ωφελήσει τους καταναλωτές, που θα αποκτήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε φθηνότερη τιμή, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου και, ως εκ τούτου, τις εκροές συναλλάγματος.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ινδίας είναι μικρή αλλά αναπτυσσόμενη με την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors να κυριαρχεί στις πωλήσεις. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτέλεσαν περίπου το 2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ινδία το 2023 και η κυβέρνηση θέλει να το αυξήσει στο 30% μέχρι το 2030.

[Photo credit: depositphotos.com]

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...