Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Σχετικά άρθρα

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου.

Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά την Ιαπωνία- στην οποία η Suzuki φτάνει αυτό το ορόσημο και η ταχύτερη χώρα που έπιασε τα 30 εκατομμύρια μονάδες σε μόλις 40 χρόνια και 4 μήνες από την έναρξη της παραγωγής εκεί, σπάζοντας το ρεκόρ των 55 ετών και 2 μηνών στην Ιαπωνία.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Suzuki στην Ινδία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1983 με το πρώτο της μοντέλο, το Maruti 800 από τη Maruti Udyog, την πρώην εταιρεία της σημερινής Maruti Suzuki. Σήμερα, η παραγωγή πραγματοποιείται στα εργοστάσια των πόλεων Gurgaon και Manesar της Maruti Suzuki, καθώς και στο Gujarat Plant της Suzuki Gujarat. Σε αυτές τις τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής, παράγονται 16 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των WagonR, Swift και Baleno, Brezza και Fronx.

Ενώ η τρέχουσα ετήσια παραγωγική ικανότητα στην Ινδία είναι 2,25 εκατομμύρια μονάδες, προκειμένου να εξασφαλιστεί παραγωγική ικανότητα περίπου 4 εκατομμυρίων μονάδων στην Ινδία έως το 2030 για να προετοιμαστεί για μελλοντική επέκταση της αγοράς αυτοκινήτων στην χώρα, το νέο εργοστάσιο στην πόλη Kharkhoda της πολιτεία Haryana της Ινδίας προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025, και το νέο εργοστάσιο στην πολιτεία Γκουτζαράτ σχεδιάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2028.

Κλείνοντας, η παραγωγή των πρώτων 10 εκατ. αυτοκινήτων στην Ινδία έγινε το Μάρτιο του 2011, το ορόσημο των 20 εκατ. αυτοκινήτων ήρθε τον Ιούνιο του 2018, ενώ αυτό των 30 εκατ. το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...