765908941-5740172162014

Ο Lewis Hamilton έμεινε 29 βαθμούς πίσω από το Rosberg μετά τον αγώνα της Αυστρίας. Εκεί, τα δυο λάθη που έκανε στις κατατακτήριες του Σαββάτου, πιθανότατα του στέρησαν τη νίκη. Ο Βρετανός έχει εγκαταλείψει 2 φορές φέτος, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, τη στιγμή που ο teammate του έχει τερματίσει σε όλα τα Grands Prix έως τώρα, πράγμα που δικαιολογεί τη μεταξύ τους διαφορά. Ο Lewis δεν πιστεύει πως η Mercedes του Nico θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον και δεν βασίζεται σε αυτά για την αντεπίθεση του, αφού, όπως δηλώνει, έχει πλεονέκτημα στον τομέα των ικανοτήτων.

Στους επόμενους 11 αγώνες ο Nico θα πρέπει να μην τερματίσει 2 φορές και δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί. Δεν μπορώ να βασίζομαι σε αυτό, απλά πρέπει να επικεντρωθώ στο να τα πάω καλύτερα από εκείνον, πράγμα για το οποίο είμαι ικανός. Το πλεονέκτημα που έχω είναι στην ικανότητά μου. Αυτό είναι το χάρισμα που έχω και φέτος πρέπει να το εκμεταλλευτώ περισσότερο από ποτέ.

Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ανακάμψω (από τις κατατακτήριες) στον προηγούμενο αγώνα. Κέρδισα τα χρήματά μου, κι αυτό ήταν καλό. Ξέρω ότι είμαι 29 βαθμούς πίσω, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διανύσουμε.

Είχα πολύ καλό ρυθμό στην Αυστρία και παρόλο που δεν το επωφελήθηκα, θα βεβαιωθώ πως θα το κάνω στο Βρετανικό Grand Prix. Είμαι ενθουσιασμένος με το ρυθμό μας. Πάω στο Silverstone με το καλύτερο πακέτο που είχα ποτέ, οπότε είμαι ενθουσιασμένος γι ‘αυτό. Απλά θέλω να κρατήσω αυτό το ρυθμό σε όλο το Σαββατοκύριακο, γι ‘αυτό θα εργαστούμε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνω αυτό.

Το Βρετανικό κοινό διψάει για νίκες συμπατριωτών του. Sterling Moss, Jim Clark, Jackie Stewart, James Hunt, Nigel Mansell, Damon Hill, David Coulthard αλλά και ο Hamilton το 2008, έχουν δώσει χαρά στους Βρετανούς με τις εντός έδρας νίκες τους, κάτι που ίσως να γινόταν και πέρυσι, εάν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τα ελαστικά της Pirelli.

765908941-2840172162014

Πέρυσι ήταν η καλύτερη ευκαιρία μου για μια ακόμα νίκη και θα έπρεπε να είχα κερδίσει. Σίγουρα είχα το μερίδιο μου από κακή τύχη, οπότε ελπίζω στο μέλλον θετικά πράγματα να συμβούν.

Για κάθε αθλητή που αγωνίζεται στην πατρίδα του και τρέχει για τους οπαδούς, η υποστήριξη που λαμβάνει είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο μέρος. Είναι απλά το πιο απίστευτο συναίσθημα, ιδιαίτερα όταν κάνεις τη διαφορά στο Σαββατοκύριακο των ατόμων αυτών.

Όταν κέρδισα τον αγώνα το 2008, είχα τόσα πολλά μηνύματα υποστήριξης. Ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι μου λένε ότι το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα εκείνο το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα πραγματικό θετικό. Πολλά θετικά έρχονται από αυτά τα γεγονότα, έτσι, είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η μονομαχία Rosberg-Hamilton συνεχίζεται, με φόντο τον τίτλο. Τι πιστεύεις, θα τα καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση εντός έδρας ο Hamilton ή ο Rosberg θα του χαλάσει το πάρτι;

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]