Vettel και Alonso εξηγούν την γκρίνια τους [w/video]

Σχετικά άρθρα

Vettel_Alonso-1200

Μετά που ολοκληρώθηκαν τα pitstop των οδηγών στον αγώνα του Silverstone, είδαμε μια από τις καλύτερες μάχες πιλότων φέτος. Fernando Alonso και Sebastian Vettel μαχόντουσαν για την πέμπτη θέση και τους 10 βαθμούς, με τελικό νικητή τον Γερμανό.

Το θέαμα εντυπωσιακό και οι δυο πρωταθλητές έδειχναν το ταλέντο τους σε κάθε στροφή της πίστας του Silverstone, αλλά δυστυχώς τα παράπονά τους στην ενδοεπικοινωνία “χαλούσαν” κάπως την μεταξύ τους μάχη. Το πρώτο παράπονο του Vettel ήταν για τον χώρο τον οποίο δεν άφησε ο Ισπανός στον οδηγό της Red Bull, ενώ αργότερα και οι δύο πιλότοι κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον για παράβαση των ορίων της πίστας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον οδηγό της Ferrari, ο Vettel έβγαινε εκτός πίστας για να μειώσει την απόστασή του από την F14 T έτσι ώστε να μπορεί να κάνει χρήση του DRS.

http://youtu.be/hh4ANMqfLH8

Αφού τελείωσε ο αγώνας και ηρέμισαν τα πνεύματα, ο Alonso δήλωσε:

Ήμουν πολύ περήφανος από τους 30 γύρους μου και μετά (ο Vettel) με πέρασε και απομακρύνθηκε 5 δευτερόλεπτα σε 2-3 γύρους. Υπήρξαν 2-3 φορές που βρέθηκε πολύ κοντά μου, στο ένα μέτρο όπου χάνεις την αεροδυναμική σου, και όταν γίνει αυτό συνήθως βγαίνεις εκτός πίστας. Εδώ είχε άσφαλτο και έτσι μπορείς να συνεχίσεις να πατάς το γκάζι και να αποκτήσεις πλεονέκτημα.

Αν δεν ήταν όμως αυτός ο γύρος, θα ήταν ο επόμενος γιατί ήμασταν πολύ αργοί. Παραξενεύτηκα που (ο Vettel) έμεινε πίσω. Νομίζω δεν είχαν καλή τελική ταχύτητα, αλλά πλέον δεν ήταν μάχη. Ευχαριστήθηκα περισσότερο τη μάχη μου με τον Button. Ήμουν 8 γύρους πίσω του και δεν μπορούσα να τον περάσω. Υπερασπιζόταν πολύ καλά τη θέση του.

Σύμφωνα πάντως με τον Alonso, τα προβλήματα της Ferrari ήταν τόσα που σκεφτόντουσαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυο γύρους πριν την έξοδο του Sebastian από τα pit σκεφτόμασταν να εγκαταλείψουμε. Είχαμε αεροδυναμικά προβλήματα με την πίσω αεροτομή, προβλήματα με την μπαταρία και έπρεπε να ελαττώσουμε και την κατανάλωση μας στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Νομίζω τα παράπονα ήταν απλά για να έχει κάτι να ασχοληθεί η ομάδα. Παραπονιόμουν για αυτόν, παραπονιόταν για μένα, πρέπει να φαινόταν πολύ αστείο στους υπόλοιπους. Θα θέλαμε να μαχόμαστε με τον Sebastian για την πρώτη θέση και η έκτη δεν είναι μια θέση για να πανηγυρίζουμε.

http://youtu.be/HX1hY0gtm2k

Αντίστοιχα και ο Sebastian Vettel θεωρεί πως ήταν ανόητο από τους δυο οδηγούς να παραπονιούνται συνεχώς στην ομάδα τους, για τις κινήσεις του αντιπάλου τους.

Δεν νομίζω πως τον ενδιαφέρει τον κόσμο αν είμαστε μισό μέτρο πιο αριστερά ή πιο δεξιά. Όταν μου είπαν ότι πρέπει να μένω εντός ορίων (της πίστας) κατάλαβα ότι παραπονιόταν, γιατί αυτό συνηθίζει να κάνει, οπότε αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο μας έκανε καλύτερη δουλειά στο να βρίσκει τις παραβάσεις του άλλου, ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε τους κριτές του αγώνα.

Νομίζω πως σε δύο περιπτώσεις στη στροφή 6 ήταν λίγο σκληρός μαζί μου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν κάνω πίσω θα χτυπήσουμε. Γιατί εγώ μπορούσα να πάρω τη στροφή, αλλά αν έμενα εκεί που ήμουν, αυτός δε θα μπορούσε.

 

during qualifying ahead of the British Formula One Grand Prix at Silverstone Circuit on July 5, 2014 in Northampton, United Kingdom.

Ο Christian Horner πάντως κρατούσε σκορ και δεν άργησε να κατηγορήσει τους κανονισμούς για τα παράπονα των δύο οδηγών, ευχαριστώντας και τους κριτές του αγώνα που δεν επέβαλαν ποινές στους δύο πιλότους.

Το πρόβλημα είναι ότι έβαλαν αυτούς τους νέους κανόνες με τα όρια πίστας. Είναι και οι δύο επαγγελματίες, οπότε και οι δύο υποδείκνυαν τα λάθη του αντιπάλου τους. Ήταν και οι δύο στα όρια. Έξι για τον ένα και μισή ντουζίνα για τον άλλον. Νομίζω θα ήταν λάθος να τιμωρηθούν. Ο Alonso κέρδιζε συνεχώς στις στροφές 9 και 18, όπως επισήμανε γρήγορα ο Sebastian και ο πιλότος μας έκανε ότι μπορούσε για να τον περάσει. Το είπαμε στον Charlie (Whiting) και είμαι σίγουρος πως το ίδιο έκανε και η Ferrari, οπότε μπράβο στην FIA και τους κριτές που τους επέτρεψαν να αγωνιστούν.

Στο παρακάτω video μπορείς να δεις τη μάχη τους από on-board πλάνα και με λίγο διαφορετικό σχολιασμό από αυτόν που έχεις συνηθίσει.

http://youtu.be/5uxHKgr_cog

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα