Ο Mikko Hirvonen αποσύρεται από την ενεργό δράση

Σχετικά άρθρα

1678_Monte-Carlo-M-Sport-Hirvonen_15_896x504

Ο 34-χρονος πλέον Φιλανδός, ανακοίνωσε εχθές πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο Mikko Hirvonen “κρεμάει τα παπούτσια” έπειτα από 13 σεζόν στο WRC στις οποίες έχει κατακτήσει 4 φορές τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα δύο σερί πρωταθλήματα κατασκευαστών της Ford το 2006 και 2007.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ήμουν πολύ πρωσυλωμένος στον εαυτό μου. Τα rallies καταλάμβαναν μεγάλο μέρος της ζωής μου και οι ρυθμοί του πρωταθλήματος ήταν ανελέητοι.

Απόλαυσα κάθε λεπτό όμως και παρότι ακόμα αγαπώ την οδήγηση, θα ήθελα να αφιερώσω χρόνο σε άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής μου, όπως τα παιδιά και η οικογένεια μου.

Δήλωσε ο Hirvonen που έχει στο βιογραφικό του 15 νίκες και 68 podiums σε 162 εκκινήσεις. Το ντεμπούτο του έγινε το 2002 και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, το πέρασε οδηγώντας για την Ford, εκτός από μία χρονιά που ήταν στη Subaru -2004- και δύο χρονιές στη Citroen -2012 και 2013-. Ο Hirvonen δεν θα μπορούσε να μην πει δύο λόγια και για τον συνοδηγό του, Jarmo Lehtinen, το “δεξί του χέρι” σε 160 από τους 162 αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Ήταν προνόμιο το να δουλεύω με τον Jarmo και τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς αυτόν. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι το 2001, πριν πετάξουμε για την Ιταλία που θα συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε rally μαζί.

Ήταν η αρχή μίας σπουδαίας φιλίας. Σε αυτά τα 13 χρόνια, ζήσαμε τα πάντα μαζί. Γέλιο, περιπέτειες, νίκες, ήττες και πάθη.

Είπε ο Hirvonen που είχε την ατυχία να είναι στο WRC την ίδια περίοδο με τον 9 φορές πρωταθλητή, Sebastien Loeb. Ποιος ξέρει, ίσως αν το timing ήταν διαφορετικό, το ίδιο να ίσχυε και για το βιογραφικό του Hirvonen.

ΠηγήWRC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...