[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Exhaust

Ο λόγος που κατασκευάστηκαν αρχικά τα αυτοκίνητα ήταν για τη γρήγορη και εύκολη μεταφορά των ανθρώπων. Με το πέρασμα των δεκαετιών, ωστόσο, δεν ήταν απλά οχήματα μεταφοράς, και βελτιωνόταν συνεχώς σε όλους τους τομείς. Ασφάλεια, εμφάνιση, ταχύτητα, τεχνολογία, ήχος… Εδώ σταματάω, διότι θα ασχοληθούμε μόνο με το κομμάτι που ικανοποιεί την αίσθηση της ακοής μας.

Στη συνέχεια, θ’ ακούσεις 25 από τους καλύτερους ήχους στην ιστορία της αυτοκίνησης, και καλό είναι να γράψουμε ξανά κάποιες διευκρινήσεις: υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα δρόμου και κανένα αγωνιστικό, ενώ φορούν stock συστήματα εξατμίσεων (εκτός από ένα). Σίγουρα, ακούγονται καλύτερα με aftermarket εξατμίσεις, όμως θέλουμε να τονίσουμε τον ήχο με stock εξατμίσεις, διότι τα πράγματα μπερδεύονται όταν επεμβαίνει κάποιος βελτιωτής.

Εμείς δίνουμε «μόνο» 25 ήχους -σε τυχαία σειρά- και, σε περίπτωση που νιώθεις ότι υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα με εξαιρετικό ήχο σε stock μορφή, τότε μπορείς να τα προσθέσεις στα σχόλια.

[/nextpage]

[nextpage title=”Fiat S76″ ]

Ας ξεκινήσουμε με κάτι από το παρελθόν. Το Fiat S76 μάς χτυπά την πόρτα από το μακρινό 1911 και ο ήχος από τον κινητήρα των 28,5 λίτρων είναι πραγματικά από άλλη εποχή.

[/nextpage]

[nextpage title=”GT 720 Mirage” ]

Είναι ένα από τα σπανιότερα και καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ. Το Ford GT 720 Mirage είναι το συνώνυμο του brutal ήχου!

[/nextpage]

[nextpage title=”Murcielago SV” ]

Η Murcielago SV έχει πρόσφατα γνωρίσει τον διάδοχό της, την Aventador SV, όμως ο V12 κινητήρας της δεν θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο αυτό.

[/nextpage]

[nextpage title=”360CS” ]

Για κάποιους, ο καλύτερος ήχος από V8 κινητήρα. Τα ουρλιαχτά της Ferrari 360 Challenge Stradale έχουν τρομερά «προϊνοτό» χαρακτήρα, και ο ήχος της σου σηκώνει απευθείας την τρίχα.

[/nextpage]

[nextpage title=”One-77″ ]

Πανάκριβη και σπάνια η One-77, η οποία κατασκευάστηκε με μεγάλη προσοχή από την Aston Martin. Η «Βρετανίδα» διαθέτει V12 κινητήρα κάτω από το καπό και παράγει έναν από τους καλύτερους ήχους στη χώρα της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Brutus” ]

Μετά το S76, να και ο… Βρούτος! Ο ήχος του είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα σημερινά supercars, έχοντας την υπογραφή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

[/nextpage]

[nextpage title=”458 Speciale” ]

Μπορεί να μην ανήκει στις ναυαρχίδες της Ferrari, όμως νομίζω ότι η 458 Speciale αξίζει να βρίσκεται εδώ, διαθέτοντας έναν από τους καλύτερους ήχους για V8 κινητήρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Z06″ ]

Κι άλλη συμμετοχή από τις ΗΠΑ. Η νέα Chevrolet Corvette Z06, εκτός από όλα τα άλλα, ακούγεται φανταστικά, με ήχο που σε κάνει να σκέφτεται ότι πρόκειται για muscle car.

[/nextpage]

[nextpage title=”F40″ ]

Το θρυλικό hypercar της Ferrari φορούσε twin-turbo V8, όμως αυτό δεν εμποδίζει την F40 να από το να τσιρίζει δυνατά.

[/nextpage]

[nextpage title=”MC12″ ]

Η MC12 είναι η Enzo της Maserati κι ένα από τα στοιχεία που μοιράζονται οι δύο «αδερφούλες» είναι ο κινητήρας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

[/nextpage]

[nextpage title=”LFA” ]

Σε περίπτωση που πεθύμησες τον ήχο των ατμοσφαιρικό μονοθεσίων της Formula 1, μπορείς ν’ αγοράσεις ένα Lexus LFA. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κοντά στο αγαπημένο μας άθλημα.
[/nextpage]

[nextpage title=”599 GTO” ]

Είμαι σίγουρος ότι η 599 GTO θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες Ferrari που πάτησαν ποτέ δρόμο. Ο V12 έχει πολύ χαρακτηριστικές νότες και ο οργασμός της «Ιταλίδας» σε αυτό που θ’ ακούσεις είναι απλά κάτι το μοναδικό.
[/nextpage]

[nextpage title=”C 63 AMG” ]

Η τελευταία ατμοσφαιρική γενιά της Mercedes-Benz C 63 AMG είναι για μερικούς η πιο λατρεμένη. Ο ήχος της είναι τόσο άγριος που δε σε αφήνει να πλησιάσεις από τον φόβο σου.

[/nextpage]

[nextpage title=”LaFerrari” ]

Η LaFerrari είναι ό,τι δυνατότερο και ταχύτερο υπάρχει στην γκάμα της Ferrari. Είναι δυνατόν το hypercar των  Ιταλών να μην ακούγεται εκπληκτικά;

[/nextpage]

[nextpage title=”Hellcat” ]

Κατευθείαν από τον κόλαση, το Dodge Challenger SRT Hellcat έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας και σε αυτό συμβάλλει ο απίστευτα τρομακτικός του ήχος.
[/nextpage]

[nextpage title=”F50″ ]

Μπορεί στο video αυτό να υπάρχει και η F40, όμως μόλις ακούσεις την F50, θα ξεχάσεις τον προκάτοχό της. Δικαιωματικά ένας από τους καλύτερους ήχους ακόμα και για τη Ferrari.

[/nextpage]

[nextpage title=”GranTurismo” ]

Η Maserati GranTurismo MC Stradale είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί, και ο ήχος της ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα.

[/nextpage]

[nextpage title=”GT40″ ]

Όταν άκουγες το GT 720 Mirage, ίσως να μην περίμενες άλλο αυτοκίνητο της Ford; Είναι δυνατόν να μην συμπεριλαμβάναμε το GT40 σ’ ένα τέτοιο άρθρο;

[/nextpage]

[nextpage title=”Diablo SV” ]

Με τέτοιο όνομα και το λογότυπο της Lamborghini πάνω της, η Diablo SV δε θα μπορούσε να μην παράγει αριστουργηματικό ήχο, και δεν έχει σε τίποτα να ζηλεύει τις Murcielago και Aventador.

[/nextpage]

[nextpage title=”XKR-S GT” ]

Κι όμως, η Jaguar όχι απλώς έχει δικαίωμα να δει το όνομά της εδώ, αλλά πρέπει να το δει! Ο λόγος; Η XKR-S GT! Να γράψω κάτι άλλο;…

[/nextpage]

[nextpage title=”Aventador” ]

Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και ως το «ιταλικό» φλογοβόλο. Η Lamborghini Aventador έχει βασανίσει άπειρες φορές τους κόφτες, ακριβώς γιατί ο ήχος της είναι μαγευτικός.

[/nextpage]

[nextpage title=”Enzo” ]

ΟΚ με την MC12, αλλά και η Enzo είναι φυσικά ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών στον ηχητικό τομέα, και όχι μόνο.

[/nextpage]

[nextpage title=”M5/M6″ ]

Στις εποχές που το downsizing δεν είχε επηρεάσει τα αυτοκίνητα. Οι BMW M5 και M6 της προηγούμενης γενιά φορούσαν έναν «διαμαντένιο» V10 κινητήρα, και ο ήχος του είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Cinque” ]

Το μεγαλείο της έδειξε η Pagani όταν παρουσίασε την Zonda Cinque. Στο πίσω μέρος υπάρχει ο V12 κινητήρας από την AMG και τα dB εκτινάσσονται στον Θεό!

[/nextpage]

[nextpage title=”Carrera GT” ]

Στα σχεδόν 8 χρόνια που υπάρχει το video αυτό στο Διαδίκτυο, το έχω απολαύσει κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές. Κι αυτό γιατί σε κάνει να νιώσεις πολύ καλά τον εξαίσιο ήχο της Porsche Carrera GT, ειδικά λίγο μετά το πρώτο λεπτό… ξέρεις, στα φανάρια! Εδώ μόνο υπάρχει εξαίρεση, διότι υπάρχει aftermarket σύστημα εξάτμισης. Δεν γινόταν να μη βάλω το συγκεκριμένο video· θεώρησέ το σαν προσωπικό μου «κόλλημα».

[/nextpage]