Μόνο ως έσχατη λύση η εναλλαγή του GP με την Imola, τονίζει η Monza

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2014

Οι πιθανότητες -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- για επέκταση του συμβολαίου της Monza μετά το τέλος του 2016 δυστυχώς δεν είναι πολλές. Η κυβέρνηση της Ιταλίας αδυνατεί να καταλάβει τη σημασία του Grand Prix, με αποτέλεσμα να μην παρέχει την οικονομική βοήθεια που ζητούν οι υπεύθυνοι. Βλέποντας την κατάσταση αυτή, η Imola φαίνεται πως είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τα μονοθέσια της Formula 1, ωστόσο οι προσπάθειες της Monza για ένα καλύτερο συμβόλαιο σε καμία περίπτωση δεν έχουν τελειώσει.

Ο Ivan Capelli, Πρόεδρος του Automobile Club Italia Milan (ACI Milan) είναι ο μπροστάρης της προσπάθειας της διασημότερης και θρυλικότερης ιταλικής πίστας, και κάνει ό,τι μπορεί, ώστε το ιταλικό Grand Prix να διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο στην Monza. Ωστόσο, ο Ιταλός έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την εναλλαγή με την Imola, αλλά επισημαίνει πως αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν είναι δυνατό κάτι καλύτερο.

Σεβόμαστε τη δουλειά των άλλων. Προς το παρόν, εμείς στο ACI Milan και το SIAS (εταιρεία που διαχειρίζεται την πίστα της Monza), δουλεύουμε σκληρά για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο με τη FOM, το οποίο λήγει το 2016. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το Ιταλικό Grand Prix στη Monza και δε μπορούμε να βοηθήσουμε όταν σκεπτόμαστε ότι το 2022 η πίστα γιορτάζει τα 100 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Imola σχετικά με τα σχέδιά τους. Παρ’ όλα αυτά, η εναλλαγή στην οποία κάνουν αναφορά ήταν πάντα μια κακή στρατηγική. Έτσι, αυτό που χρειάζεται είναι μια νέα προσέγγιση στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, που ειλικρινά δεν μπορώ να δω σήμερα. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει το άθλημα και η εναλλαγή θα πρέπει να είναι η τελευταία δυνατή λύση, και θα πρέπει τουλάχιστον να το εξετάσουμε.

Bernie Ecclestone

Η γνώμη του Bernie Ecclestone βρίσκεται σε πολλά θέματα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πίστες. Το αφεντικό της FOM και της Formula 1 δεν δείχνει αρνητικός στο ενδεχόμενο της Imola, ενώ λέει πως η Ιταλία δε θα πρέπει να φύγει από το καλεντάρι.

Ναι, ναι. Ίσως να επιστρέψουμε στην Imola, θα το δούμε. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ιταλία. Θα ήθελα να επιστρέψει και η Γερμανία.

ΠηγήPitpass

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα